“Noskrien ziemu” priekšpēdējais posms – īsts pārbaudījums kā skrējējiem, tā nūjotājiem

Aizvadītajā nedēļas nogalē, svētdien, 17.februārī Zaubē norisinājās ceturtais skriešanas seriāla “Noskrien ziemu” posms, kas izrādījās pamatīgs pārbaudījums ikvienam, kurš devās ledus pārņemtajā trasē. Pilnīgi droši var teikt, ka šajās sacensībās uzvarētāji bija tie sportisti, kuri bija izvēlējušies trasē doties ar naglenēm vai aprīkojuši savus apavus ar speciālām “pretledus ierīcēm”.

Iepriekšējās nedēļas mainīgie laika apstākļi bija īpaši parūpējušies par to, lai “Noskrien ziemu” ceturtais posms par visiem 100% atbilstu seriāla sauklim – “Ledus vai sniegs, noskriet ziemu ir prieks”. Un patiešām, Zaubes trasi gandrīz visā tās garumā klāja ledus kārta, kas neļāva sportistiem atslābt ne uz brīdi. Protams, trasē tika piedzīvoti daudzi kritieni, kas iepriekšējo posmu līderus kavēja finiša līniju šķērsot sev ierastajā ātrumā. Savukārt tos, kuri bija gatavi šim “ledus skrējienam” ar atbilstošiem apaviem, kopvērtējuma tabula pavirzīja par pāris iedaļām uz augšu.

Runājot par rezultātiem, šoreiz sāksim ar distanci “Ceļotājs pārgājiens ar un bez nūjām”. Garajā, 16 km distancē Zaubē pirmais finiša līniju šķērsoja Andris Zībergs, 24 sekundes vēlāk finišēja “Siguldas Maratona klubs” sportists Dainis Gailis, savukārt visu iepriekšējo posmu uzvarētājs Agris Puriņš šoreiz uz goda pjedestāla trešā pakāpiena. Dāmu konkurencē pirmā vieta Ievai Micpapai (komanda “Kājputni”), otrā – Ilzei Rātai no “4S” komandas, trešā – Ingūna Sevostjanova, kura pārstāv “Piejūras nūjotāju klubs” pirmo komandu.

“Ethicsport” distancē ātrākais no skrējējiem Zaubē bija Andris Jubelis, kurš 16 km garo ledus distanci veica vienā stundā un 58 sekundēs. Otrā vietā – Kristaps Magone. Trešais Jānis Kūms. No dāmām ātrākā Irita Puķīte no OK “Kāpa”. Otrā – Alvita Mirecka, trešā – Ieviņa Lieldiena.

Dalībnieku skaita ziņā kuplākā no distancēm joprojām “Suunto tautas”. Un šeit goda pjedestāls sieviešu grupā šāds: Evita Grencberga (1.vieta), Elīna Kārkliņa (2.vieta), Laura Savicka (3.vieta). Vīriešu grupā Jānis Mežiels (1.vieta), Andris Ronimoiss (2.vieta), Jānis Mūrnieks (3.vieta).

Komandu ieskaitē pirms pēdējā posma skriešanas distancē līderos joprojām komanda “BBFactory”, savukārt iešanas distancē, komanda “4S”. Ja starp skrējēju komandām intriga saglabāsies līdz pēdējam brīdim, tad šķiet, ka nūjotāju komandas savā starpā goda pjedestālu ir jau sadalījušas nesagaidot seriāla noslēdzošo posmu, kas 10.martā norisināsies Jaunolainē.

Toties “nūjotāju nometnē” intriga līdz pēdējam brīdim saglabāsies par to, kura no dāmām laimēs iespēju bez maksas doties uz nūjošanas sporta nometni Spānijā “Maljorkas pavasaris 2019”. Ar šādu balvu dāmu konkurencē seriālā “Noskrien ziemu” šosezon sevi pieteica biedrība “Piejūras nūjotāju klubs”, kas ne vien regulāri dodas nūjot uz Maljorku, bet ar piecām komandām startē arī “Noskrien ziemu” seriālā.

Ledus vai sniegs, NOSKRIET ZIEMU ir prieks!

Tiekamies “Noskrien ziemu” šīs sezonas finiša posmā 10 martā, Jaunolainē!

Papildus informācija pa tālruni +371 29334414, Roberts Treijs

www.noskrienziemu.lv

Pievienot komentāru