Par ko vienās domās ir Reiniks un Kariņš? Šodien paziņojis Reiniks …

Mūziķis un raidījumu vadītājs Lauris Reiniks sociālajos tīklos pauž neizpratni par autovadītāju apliecībam, kas nav derīgas kā personu apliecinošs dokuments.

Mūziķis un raidījumu vadītājs Lauris Reiniks mikroblogošanas vietnē “Twitter”, līdzīgi, kā citi sociālo tīklu lietotāji, iesaistījies diskusijā pēc Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa izteikumu, ka viņš nesparotot, kāpēc autovadītāja apliecība Latvijā netiek uzskatīta par personu apliecinošu dokumentu.

“Šodien @krisjaniskarins teica, ka nesaprot, kāpēc autovadītāja tiesības Latvijā neskaitās kā personu apliecinošs dokuments. Godīgi sakot, es vēl vairāk to nesaprotu. Nav jau tā,ka tā kartiņa ir sporta kluba abonenta līmenī. Visi dati un bilde virsū. Šis būtu jāsakarto.”

Mūziķis diskusijā apgalvo, ka viņa autovadītāja apliecība, kas izdota Kalifornijā bijusi noderīga, jo “lidoju pa ASV kā mēs ar ID pa Eiropas Savienību”.

Kāda komentētāja apgalvoja, ka “Nav jau tā, ka tiesības visu laiku jāvadā līdz- arī ID ir tādā pašā izmērā un svarā un to var uzrādīt tiesību vietā”, kas Reinikam bija jaunums, ka jau divus gadus ID karti var izmantot autovadītāja apliecības vietā.

Par autovadītāja apliecību ir dažādi komentāri:

“Es teiktu, ka drīzāk otrādi – ja vadītāja apliecība vairs nav fiziski nepieciešama, un jau tagad tās vietā var uzrādīt ID karti. Tad priekš kam mums vispār fiziskas vad. apliecības?”

Lasi vēl: Draiskas fotogrāfijas: Lady Gagas atrāda savu dibentiņu visā godībā

“Ja reiz autovadītāja apliecība nav personu apliecinošs dokuments, tad jau ceļu policistam, pārbaudot vadītāja dokumentus, papildus autovadītaja apliecībai jālūdz uzrādīt arī pasi vai ID karti.”

Pievienot komentāru