Beidzot nācis gaismā! Ārsti publicējuši sarakstu ar zālēm, kas neko neārstē


Zāļu saraksts, kuru efektivitāte ir apšaubāma.

Arbidols

Aktīvā viela:umifenovir (lat.)

Citi nosaukumi: arpetolīds, arpeflue, orvitols, arpetols, imustats.

Padomju laiku izgudrojums, kas radīts 1974. gadā, un tā arī netika atzīts Pasaules Veselības organizācijā. Klīniskie zāļu pētījumi tika veikti tikai Neatkarīgo Valstu Sadraudzības teritorijā un Ķīnā.

Šīs ir it kā pretvīrusu preparāts ar imūnmodelējošo iedarbību dažādu vīrusa slimību, tai skaitā gripas ārstēšanai, tomēr tā efektivitāte joprojām nav pierādīta.

Lasi arī: Viņa notīrīja seju izmantojot alvejas lapas. Lūk, kas notika pēc 15 minūtēm, tas šokēs ik vienu!

Essentiale (Esenciale)

Aktīvā viela:PhospholipidaexSojae

Citi nosaukumi: „EssentialeForte”, „Essetiale N”, „EssentialeForte N”.

Šīs populārās zāles aknu aizsardzībai, tāpat kā pārējie tā sauktie „hepatoprotektori” nekādā veidā nepasargā aknas. Zinātniskie pētījumi nav pierādījuši„Esssentiale” lietošanas labvēlīgu iedarbību, toties ir atklājuši kaut ko citu: akūtu un hronisku vīrushepatītu gadījumā tas var sekmēt žults atteces traucējumus un iekaisuma aktivizēšanos.

Pēc savas būtības tas ir vienkārši uztura bagātinātājs.

Probiotiķi

Aktīvā viela: dzīvi mikroorganismi.

Populārāki preparāti: „HilakForte”, „Acilakt”, „Bifilis”, „Laktobakterīns”, „Bififorms”, „Sporobakterīns” un „Enterol”.

Šo probiotiķu iedarbība nemaz nav pierādīta turklāt, visticamāk, lielākā daļa mikroorganismu, ko satur šie preparāti, nemaz nav dzīvi. Patiesība ir tāda, ka ražošanas procesā iet bojā līdz pat 99% visu potenciāli veselīgu baktēriju un sporu. Tikpat labi var vienkārši izdzert glāzi kefīra. ASV un Eiropas valstīs probiotiķu nemaz netiek nozīmēti ārstēšanā.

Mezymforte

Aktīvā viela: pankreatīns (pancreatispulvis).

Citi nosaukumi: „Biofestal”, „Normoenzyme”, „Festal”, „Enzistal”, „Biozyme”, „Vestal”, „Mikrazim”, „Panzym”, „Panzynorm”, „Pankreazym”, „Panzytrat”, „Penzital”, „Uni-Festal”, „Enzibene”, „Ermital”.

Saskaņā ar pētījumiem pankreatīns var būt efektīvs vienīgi dispepsijas (gremošanas traucējumu) gadījumā. Tas neārstē nedz diabētu, nedz pankreatītu, nedz arī trūces vai nopietnākas gremošanas sistēmas slimības.

Korvalols

Aktīvā viela: fenobarbitāls.

Citi nosaukumi: „Valokordīns”, „Valoserdīns”.

Fenobarbitāls ir bīstams barbiturāts ar izteiktu narkotisku iedarbību.

Regulāri lietojot lielās devās, tas izraisa nopietnus neiroloģiskus un kognitīvus traucējumus (īslaicīgās atmiņas un runas traucējumus, nestabilu gaitu), apspiež seksuālās funkcijas, tieši tāpēc ir aizliegts ievešanai ASV, AAE un daudzās Eiropas valstīs.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Pievienot komentāru