Parādi savu attieksmi un piesakies konkursā “Es sāku ar sevi – Tīrai Latvijai!”

Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” atgādina, ka “Zaļā josta” organizētajā radošā dizaina iepirkuma maisiņu konkursā “Es sāku ar sevi – Tīrai Latvijai!” pieteikties vēl var tikai līdz 11.martam.

Ik gadu Latvijas tirgū tiek izplatīti ap 3 miljoniem plastmasas iepirkumu maisiņu. Visefektīvākais veids, kā samazināt plastmasas iepirkumu maisiņu daudzumu, ir tos neradīt, ikdienā izmantojot videi draudzīgākus iepakojuma un iesaiņojuma veidus un kāpēc lai tos neradītu pašu rokām?

Lai motivētu sabiedrību samazināt plastmasas maisiņu patēriņu un rastu efektīvas, ilgtspējīgas, modernas un gaumīgas alternatīvas tradicionālajiem iepirkuma maisiņiem, “Zaļā josta” ir uzsākusi radošo konkursu “Es sāku ar sevi – Tīrai Latvijai!”. Konkursa laikā bērni un jaunieši tiek aicināti pētīt iespējas aizstāt plastmasas iepirkuma maisiņus ar dabai draudzīgākiem risinājumiem pirkumu iesaiņošanai un līdznešanai, un radīt pašiem savus unikālus iepirkuma maisiņus, kuri iespēju robežās gatavoti no otrreizējām izejvielām.

Kas jādara:

1. Izglītības iestādei jāreģistrējas elektroniski dalībai konkursā: https://tirailatvijai.lv/radosais-dizaina-iepirkuma-maisinu-konkurss-es-saku-ar-sevi-tirai-latvijai/, aizpildot elektronisko pieteikumu;

2. Jāizveido komanda līdz 10 personām;

3. Konkursa dalībnieku komandai jāizdomā un jāizgatavo oriģināls un praktisks iepirkuma maisiņš vai soma;

4. Konkursa dalībnieku komandai izgatavotais darbs jādemonstrē savā izglītības iestādē, pastāstot par to pārējiem audzēkņiem un aicinot ikvienu ikdienā samazināt plastmasas iepakojuma patēriņu un izvēlēties videi draudzīgus iepirkuma maisiņus;

5. Savus sasniegumus komanda atspoguļo pieteikuma anketā, ko aizpildītu jānosūta uz e-pastu [email protected] līdz š.g. 25.martam;

6. Visas konkursa dalībnieku komandas piedalīsies reģionālajā kārtā, prezentējot savu veikumu (reģionālās skates vieta un laiks konkursa dalībniekiem tiks paziņots atsevišķi – 2019. gada aprīļa mēnesī mājaslapā www.tirailatvijai.lv);

7. Labākie reģionālo kārtu dalībnieki š.g. 26. aprīlī cīnīsies par uzvaru fināla kārtā, kas norisināsies modes un izklaides centrā “Rīga Plaza”.

Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” kā šī konkursa atbalstītājs apbalvos tās Ventspils pilsētas komandas, kuras komisijas vērtējumā būs izveidojušas visoriģinālākos darbus. Tituls “Ventspils simpātija” tiks piešķirts divās nomināciju grupās – pirmsskolas un skolas vecuma grupās.

Nepalaid garām – pieteikšanās konkursam – līdz 2019.gada 11.martam, bet darbu iesūtīšana notiek līdz 25.martam, reģistrējoties elektroniski interneta vietnē www.tirailatvijai.lv.

Sīkāka informācija par konkursu: www.tirailatvijai.lv

Pievienot komentāru