Pateicoties draudzenes padomam, es uz visiem laikiem atbrīvojos no kodēm…

Augi ar asu smaržu

Asas smaržas spēj aizbiedēt kodes, tāpēc cīņā ar kaitēkļiem labāk izmantot tādus smaržīgus augus, kā lavanda, krustnagliņas, ģerānija, piparmētra, eikalipts, riekstu koda zariņi un pat kastaņi. Lai atbrīvotos no kodēm kleitu skapī, var auduma maisiņos vai salvetēs ietīt lavandas vai cita spēcīgi smaržojoša auga zariņus. Ja vēlies pamēģināt kastaņus, tad pārliecinies, ka telpa vai skapji tiek labi vēdināti, savādāk parādīsies pelējums.

Apelsīns un citrons

Svaiga apelsīna vai citrona miziņa lieliski pasargā veļas plauktus no kodēm. Tomēr nevajadzētu aizmirst miziņu nomainīt tad, kad tā ir sakaltusi. Starp citu, citrusaugļu aromāts kodes tikai aizbaida, bet nekādi tās nenogalina, tāpēc, ja uz plaukta ir kāpuri, tad atrodi oliņu vietu vai arī izmanto radikālākus mērus, lai cīnītos ar kodēm.

Ēteriskā eļļa

Tikai pāris lavandas, piparmētras vai ekalipta ēteriskās eļļas pilieni palīdzēs pasargāt garderobi no kodēm. Samitrini ar eļļām nelielus auduma vai salvetes gabaliņus un izkārto (pakarini) tos uz plauktiem blakus drēbēm.

Kā nepieļaut kožu parādīšanos

Periodiski veic savas garderobes revīziju. Tas ļauj ne tikai izvairīties no kožu parādīšanos, bet arī savlaicīgi izmest nevajadzīgos krāmus.
Glabā apģērbu speciālos maisos, maisiņos vai kastēs, un neaizmirsti par kaltētām zālītēm vai ar eļļu samērcētiem auduma gabaliņiem.
Visi paklāji, segas, spilveni, pledi un tamlīdzīgi vismaz divas reizes gadā ir jāiznes svaigā gaisā, kārtīgi jāizžāvē, jāizkrata un jāiztīra no putekļiem.

Iztīrī skapja plauktus un citas glabāšanas vietas ar etiķa šķīdumu, attīri no netīrumiem, taukiem un putekļiem.
Pirms sūti uz glabāšanu ziemas apavus, izvelc pēdiņas, kārtīgi tās izmazgā un izžāvē. Apavos iekšā vari ielikt lavandu vai tabaku.

Praktiski visi tautas līdzekļi, kas palīdz cīņā ar kodēm, ir samērā pieejami, lēti un, kas pats galvenais, droši. Padalies ar šiem padomiem ar saviem draugiem.

avots

Pievienot komentāru