Pavļuts steidzami vēršās pie sabiedrības sakarā ar šādiem jaunumiem …

Veselības ministrs Daniels Pavļuts mirkoblogošanas vietnē Twitter, atsaucoties uz informāciju par situāciju ar Covid-19 izplatības pieaugumu kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā, raksta: “Lūdzu, ejam vakcinēties tagad”.

Kā raksta Pavļuts, Igaunijā izsludināta ārkārtējā situācija veselības aprūpes jomā, bet Lietuvā Covid-19 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju ir pārsniedzis 202 gadījumus.

“Lietuvā Covid-19 14 dienu kum. rādītājs uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju ir pārsniedzis 202 gadījumus. Pirmdien valstī reģistrēja 517 saslimšanas gadījumus. Otrdien slimnīcās ārstējās 323 Covid-19 pacienti, 41 intensīvajā aprūpē. Lūdzu vakcinējamies! (..) Igaunijā izsludina ārkārtējo situāciju veselības aprūpes jomā. Pašlaik esot vērojama tendence, ka slimnīcās nonāk galvenokārt pacienti, kuri nav vakcinēti pret Covid-19. Lūdzu ejam vakcinēties tagad,” raksta Pavļuts.

 

Kā ziņots, Igaunijā pasliktinoties epidemioloģiskajai situācijai un pieaugot jaunā koronavīrusa izplatības riskiem, Veselības departaments trešdien izsludinājis ārkārtējo situāciju veselības aprūpes jomā.

LASI VĒL: Izskan baumas, ka 56 gados pašnāvību izdarījusi latviešu aktrise

“Šobrīd plānveida medicīniskās palīdzības sniegšana vēl nav traucēta, bet diemžēl atkal esam nonākuši situācijā, kad slimnīcās jāparedz papildu gultasvietas Covid-19 pacientiem,” norādījis departamenta ģenerāldirektors Illars Lanno.

Pēc viņa teiktā, pašlaik vērojama tendence, ka slimnīcās nonāk galvenokārt pacienti, kuri nav vakcinēti pret Covid-19.

Savukārt jaunākie dati par Lietuvu liecina, ka Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta vēl 599 cilvēkiem, kā arī reģistrēti divi jauni nāves gadījumi ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19.

Slimnīcās pašlaik tiek ārstēti 362 Covid-19 pacienti. 44 no viņiem atrodas reanimācijā. 22 slimniekam tiek veikta plaušu mākslīgā ventilēšana, bet 305 pacientu ārstēšanā tiek izmantotas skābekļa maskas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Reklāma:

 

Pieseko un uzspied sirsniņu 🙂


 

COMMENTS

Pievienot komentāru