Pēc Pavļuta ieraksta par omikronu iedzīvotāji vēlas aizbraukt no valsts

Pēc veselības ministra Daniela Pavļuta ieraksta mikroblogošanas vietnē Twitter, kurā ministrs stāsta par Veselības ministrijas atbalstīto “Omikrona scenāriju”, iedzīvotāji neslēpa savu sašutumu.

Pēc Pavļuta rakstītā, “Omikrona scenārijs” paredz 1) pagarināt ārkārtas situāciju līdz martam (rīcības ātrumam, situācijai mainoties) 2) iepriekš plānoto un nozaru prasīto atvieglojumu vietā saglabājas esošais drošības režīms, 3) no auduma maskām pāriet uz medicīniskām maskām un augsta riska vietās (sab.trans. u.c.) uz FFP2 respiratoriem, tiklīdz nodrošinā pieejamību un apgādās ar tām mazturīgos 4) plašāk pielietot paštestus 5) meklēt reālus risinājumus vakcinācijas pienākumam grupā 60+, 6) pēc Eiropas parauga ieviest Latvijā vakcinācijas sertifikātu derīguma termiņu no 15.februāra – 5 mēneši Janssen, 9 mēneši citām vakcīnām, lai sekmētu balstvakcināciju pirms Omikrona maksimuma.

Jāpiebilst, ka šis Pavļuta ieraksts izraisīja īstu komentāru vētru, kuros Latvijas iedzīvotāji neslēpa savu sašutumu par gaidāmajām izmaiņām, daļai rakstot, ka vēlas pamest šo valsti.

“Man nav vārdu. Šī valsts vairs nav priekš tautas. Liekas, ka vienīgā izeja – braukt prom ar visu ģimeni.”

“Man ir 17 gadi es mīlu šo valsti bet es atvainojos pēc šī visa murga kas noteikt šeit es vairs nevēlos te palikt. Paldies jums.”

Lasi vēl: Atklāta jauna informāciju par Liepājā mirušo divus gadus veco bērnu

“Kad sāksiet domāt par nākotni kas ir tālāka par rītdienu? Kas spēs visus tos Latvijas parādus atmaksāt? Tikko vienam jaunietim palika 18 gadu – sakravāja koferi un aizbrauca dzīvot un strādāt uz citu Eiropas valsti.”

“Vai tiešām nevar izdomāt kā ar šo sadzīvot cilvecīski? Nekur vīrus nezudīs,vakcīnas nelidzēs teicu jau pus gadu atpakaļ! Kādēļ mums jāmeklē svešās zemēs jaunas mājas? Par ko saņemat algas 2x tik lielas?”

“Vakcīna ir, ārkārtas situācija arī, maskas un distancēšanās, skola, darbs no mājām. Nav tikai nekāda rezultāta.”

“Kura ministra rads vai draugs nodarbojas ar medicīnisko masku un respiratoru biznesu, ja tās tik ļoti grib uzspiest? Ar ko epidemioloģiski drošāka daudzas reizes lietota (neizbēgami) med.maska vai respirators, ko nevar mazgāt, par auduma masku, ko tomēr mazgā? Paskaidrojiet!!!”

“Palasīju arī prasības. Esmu vakcinēts un izrādās arī man ir jāveic covid tests atgriežoties no Vācijas u.c.. nopietni? Jūs tur valdībā debīli esat vai tikai izliekaties? Ar kuru galu jūs domājat?”

COMMENTS

Pievienot komentāru