”Piezvanīja, ka ir mirusi, bet izrādījās, ka vēl ir dzīva!” Atklāti par prestižā pansionātā notiekošo

Ainārs
Dēls:

Kad bijām pie mammas, vaicājām ”Dzintara melodijas” māsiņām, cik ilgi mamma jau ir šādā stāvoklī. Viena māsiņa teica, ka no rīta, otra teica, ka jau trīs dienas. Mammai nebija pietiekamā daudzumā dots ūdens, viņai bija grūtības elpot. Mums neviens nepiezvanīja, neinformēja, ka ir kādi veselības sarežģījumi. Kā kaut kas tāds var notikt?

“Bez Tabu” rīcībā esošā informācija liecina, ka gada sākumā prestižajā pansionātā katrs sestais klients, kopskaitā 30, ir sasirdzis ar Covid-19. No 90 darbiniekiem testēts tikai 31, un rezultāti visiem esot bijuši negatīvi.

Otrajā janvāra nedēļā testēti tikai astoņi klienti, no tiem četros gadījumos uzrādīta inficēšanās ar Covid-19. Kā liecina Veselības inspekcijas dati, neviens no 90 darbiniekiem nav testēts.

Zināms, ka brāļu mammai Covid-19 tests veikts decembra beigās, tas bijis negatīvs. Rodas jautājums, kā sirmgalve varēja saslimt ar Covid-19, ja viņa nepameta pansionāta telpas, pie viņas nebija apmeklētāji?

”Dzintara melodijas” direktors Matīss Pudāns atsakās klātienē vai attālināti atbildēt uz “Bez Tabu” jautājumiem, sola atbildes atsūtīt rakstveidā, taču gala rezultātā atsūta vien vispārīgu komentāru.

Matīss Pudāns
”Dzintara melodija” direktors:

Iestāde ir organizēta trīs zonās: Covid-19 pozitīvā nodaļa, izolācijas zona un no Covid-19 brīva zona. Mūsu komanda saņem papildu apmācības par piesardzības mēriem, higiēnu un slimības būtību. Sākoties pandēmijai, esam ieviesuši papildu aizsardzības pasākumus: komandai ir piesaistīts ģimenes ārsts, kurš nodrošina pastiprinātu visu iemītnieku veselības kontroli, sadarbībā ar citiem medicīnas darbiniekiem. Mēs sekojam starptautiskām medicīniskām rekomendācijām.

VIDEO:

Brāļi ar iesniegumiem vērsušies gan Veselības inspekcijā, gan Labklājības ministrijā. Abas iestādes uzsākšot pārbaudi, lai noskaidrotu notikušā apstākļus.

Pēc sešām slimnīcā pavadītām dienām Annas sirds apstājās.

Pievienot komentāru