RMS vērsīsies tiesā pret Godiņu par apmelojošas informācijas izplatīšanu

Pilnsabiedrība “Rīgas mikroautobusu satiksme” (RMS) vērsīsies tiesā, ja Valsts “Autotransporta direkcija” (ATD) valdes priekšsēdētājs K. Godiņš turpinās izplatīt publiskajā telpā nepamatotu un apmelojošu informāciju par uzņēmumu.

Valsts amatpersonas pienākums ir būt apolitiskam un sniegt pārbaudītu, objektīvu informāciju, nevis izplatīt šaubas un aizdomas.

K. Godiņam ir zināms, ka visus šos gadus kopš RMS nodrošina pasažieru pārvadājumus Rīgā, tostarp, pārvadā cilvēkus ar I un II grupas invaliditāti, ir sniegusi visu nepieciešamo informāciju saskaņā ar normatīvajiem aktiem. Informācija ir bijusi pieejama gan Rīgas domei, gan “Rīgas Satiksme”, gan ATD. RMS ir neizpratnē par ATD valdes priekšsēdētāja neprofesionālo rīcību un apmelojošajiem paziņojumiem publiskajā telpā un ir gatavs vērsties tiesā par uzņēmuma reputācijas graušanu.

Šo gadu laikā nav konstatēts neviens pārkāpums saistībā ar nepamatotu bezmaksas biļešu izsniegšanu pasažieriem ar I vai II grupas invaliditāti. Salīdzinot RMS pārvadāto personu ar I vai II grupas invaliditāti attiecībā pret kopējo pasažieru skaitu pēdējo trīs gadu laikā izmaiņas vērojamas 2% robežās: 2016. – 1 656 506 (15%), 2017. – 1 776 783 (17%) un 2018. – 1 665 912 (14%). Jāvērš uzmanība, ka vietējas nozīmes reģionālajos un starppilsētu pārvadājumos no kopējā pārvadātā pasažieru skaita personu skaits ar I un II grupas invaliditāti īpatsvars ir līdzīgs, proti, līdz 16 %. Tādēļ rodas jautājums, kāpēc ATD norāda uz RMS pārvadāto personu ar I un II grupas invaliditāti skaita īpatsvaru, ja reģionos ir vērojama līdzīga situācija?

Diemžēl sabiedrībā valda stereotips, ka cilvēki ar I vai II grupas invaliditāti pārvietojas tikai ratiņkrēslos, taču šīs grupas statuss tiek piešķirts arī personām ar redzes, dzirdes un intelektuālās attīstības traucējumiem, kā arī daļējiem kustību ierobežojumiem. Ņemot vērā, ka RMS maršruti ir neatņemama Rīgas pilsētas maršrutu tīkla sastāvdaļa, cilvēks, kuram ir piešķirti 100% braukšanas maksas atvieglojumi, neapšaubāmi, izvēlēsies labāko un ērtāko. Līdz ar to statistika ir jāskatās un jāanalizē, skatot visu maršrutu tīklu kopumā. RMS kopā ar RS 2018. gadā pavadāja 7 617 216, kas veidoja 5% no visiem pārvadātajiem pasažieriem.

Turklāt RMS ir iesniegusi visu pieprasīto informāciju ATD par pārvadāto personu ar invaliditāti skaitu, taču nekādu konkrētu atbildi vai rezultātu par veikto pārbaudi nav saņēmusi. Līdz ar to uzņēmums nesaprot, kāpēc K. Godiņš turpina publiskajā telpā paust šaubas un sniegt apmelojošu informāciju bez jebkādiem pierādījumiem un konkrētiem faktiem.

RMS aktīvi sadarbosies gan ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID), gan Valsts policiju (VP), sniedzot visu nepieciešamo informāciju, lai ātrāk pierādītu, ka publiskajā telpā izskanējusī informācija par manuālu iejaukšanos kases aparātos ir absurda.

Visos minibusos ir videonovērošanas kameras, kurās ir redzama vadītāja darba vieta un validators, līdz ar to krāpniecība nav iespējama, jo katrs gadījums ir pārbaudāms. RMS aicina ATD veikt papildu kontroles minibusos, ja viņus māc šaubas, vai arī piedāvāt visiem Latvijas pasažieru pārvadātājiem savu risinājumu – vienotu elektroniskās uzskaites sistēmu pasažieru ar invaliditāti uzskaitei.

Informācija par pilnsabiedrību “Rīgas mikroautobusu satiksme”

Pilnsabiedrība “Rīgas mikroautobusu satiksme” (RMS) dibināta 2012. gada 24. oktobrī. Uzņēmums nodrošina pasažieru pārvadājumus 20 Rīgas pilsētas maršrutos ar jauniem, mūsdienīgi aprīkotiem un komfortabliem minibusiem un ekspresbusiem.

Pievienot komentāru