“Situācija ir katastrofāla.” “Azovstaļ” teritorijā pūst līķi un sāk saindēties apkārtne

Ukrainas Nacionālās gvardes atsevišķās īpašo uzdevumu vienības “Azov” komandiera vietnieks Svjatoslavs Palamars intervijā BBC Ukrainas dienestam atzinis, ka nav zināms, cik viņa biedru pēc bombardēšanas aprakti zem drupām Mariupoles metalurģiskās rūpnīcas “Azovstaļ” teritorijā, un, iestājoties siltākam laikam, līķi sāk sadalīties un saindēt apkārtni.

“Šī ir ļoti sarežģīta situācija. Nav pamiera. Mēs nezinām, vai šodien varēsim izvest ievainotos. Kaut kādas sarunas notiek. Vai vienošanās tiks pildītas? Grūti pateikt,” norādījis Palamars.

Lasīt vēl –“Kāpēc jūs uzbrūkat mums?” Otrā pasaules kara veterāni videoierakstā vēršas pie Putina

“Azovstaļ” ir vienīgā vieta sagrautajā Mariopulē, kur Ukrainas spēki vēl pretojas Krievijas karaspēkam, un rūpnīca kļuvusi par ukraiņu pretestības simbolu. Karavīri, kas joprojām notur pozīcijas rūpnīcas teritorijā, solījuši turpināt cīņu un nepadoties. Viņi cer uz palīdzību.

 

“Ievainotos pēc iespējas ātrāk jāevakuē. Šodien [8.maijā] atkal ir daudz mirušo un ievainoto. Mums nav ķirurģisko instrumentu. Nav iespējas nodrošināt kvalificētu medicīnisko aprūpi,” intervijā uzsvēris Palamars.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Pievienot komentāru