Šādi var atpazīt pirmās sirds slimības pazīmes


Sirds slimības ne vienmēr uzreiz izpaužas klīniski. Cilvēks var lieliski justies un būt aktīvs, bet tad pēkšņi nomirt no sirds lēkmes!

Aptaukošanās, smēķēšana un sēdošs dzīves veids ir galvenie sirds-asinsvadu sistēmas ienaidnieki. Taču problēmas ar sirdi var skart arī tos, kas uzmanīgi seko savai veselībai. Labi, ka ir pavisam elementārs tests, kurs palīdzēs noteikt, vai ar tavu sirdi viss kartība! Tikko pārbaudīju savu sirdi un priecājos, ka nav pamata uztraukumam.

Kā pārbaudīt savu sirdi

Apsēdies uz grīdas, kājas izstiep uz priekšu, kāju pirkstus cel uz augšu. Izstiep uz priekšu roku un pieskaries kāju pirkstiem. Ja vari to izdarīt viegli, vari būt pārliecināts: tava sirds-asinsvadu sistēma darbojas bez liekas slodzes, sirds slimības iet tev ar līkumu!

Ja ķermenis nav pietiekami lokans, visdrīzāk, ka tev jau ir problēmas ar sirdi. Lieta tāda, ka „kokainiem” , nelokaniem cilvēkiem ir cieti asinsvadi! Šai cilvēku grupai vērojami traucējumi asinsritē kolagēna trūkuma dēļ. Kolagēns padara asinsvadus jaunus un elastīgus.

Stingri, mazkustīgi, nelokani muguras un kāju muskuļi norada uz tiesu ceļu pie kardiologa! Šajos muskuļos ir tikpat daudz kolagēna, kā asinsvados, pēc tiem var spriest par visa jūsu organisma asinsvadu stāvokli.

 

Lasīt vēl –Ļoti precīzs tests. Paskaties uz attēliem un izvēlies ieeju, kura tev nepatīk visvairāk

Esi labā formā un seko savam ķermenim! Tas vienmēr pateiks priekšā, kas jādara, lai uzlabotu savu pašsajūtu- vajag tikai uzmanīgi ieklausīties.

Pievienot komentāru