Šodien ziņots, kad tiks izmaksāti 500 Eiro pabalsti ģimenēm

Konkrētais atbalsts tiks izmaksāts arī par bērniem, kuri piedzims ārkārtējās situācijas laikā – līdz 6. Aprīlim. Savukārt 500 eiro pabalstu par katru bērnu izmaksās Valsts sociālās apdrošināšana aģentūra (VSSA) automātiski – bez nekāda iesnieguma formas, kas atvieglos dzīvi visiem vecākiem, tā arī darbiniekiem.

Tāpat ir jāņem vērā, ka no izmaksātā atbalsta netiks atskaitīti nodokļi, veikta kāda parādu piedziņa vai ieturējumi. Šo atbalstu nekādā veidā neņems vērā vērtējot atbilstīsu maznodrošinātajās, kā arī trūcīgajās ģimenes (personas) statusam.

Lasi vēl: Gvido Lingas brālis ir izmisumā un nevar pārdzīvot …

Labklājības ministrija ir uzsvērusi to, ka 500 eiro esošo atbalstu par katru bērnu ģimenes saņems jau līdz 31. martam, bet personas, kurām šīs tiesības uz pabalstu radīsies no 1. marta līdz ārkārtējās situācijas beigām – 30 dienu laikā pēc bērna kopšanas pabalsta līdz pat viena gada vecuma vai ģimenes valsts atbalsta esošās pieprasīšanas.

Ja konkrēto naudu nepasēs pārskaitīt kopā ar visu ģimenes valsts pabalstu, tad tas tiks veikts, kā pavisam atsevišķs maksājums, tāpēc par to uztraukties noteikti nevajadzētu.

Pievienot komentāru