Unikāla operācija: bērnu izņēma no mātes, izoperēja un ievietoja atpakaļ

Neticams stāsts!

Topošajai mātei tika veikta revolucionāra operācija, kuras laikā viņas vēl nedzimušais bērns tika izņemts no dzemdes ārstēšanai, bet pēc tam ievietots atpakaļ.

Neticamā procedūra tika veikta, lai ārstētu Betānijas Simpsones bērnu pēc tam, kad testi parādīja, ka viņam ir atklāta Spina Bifida, kas ir muguras smadzeņu nepareiza izvelvēšanās.

26 gadus vecajai Betānijai ar vīru Kieronu no sākuma tika piedāvāts grūtniecību pārtraukt, bet viņi uzzināja par operāciju.

Tobrīd šādu procedūru veica tikai Beļģijā, bet Betānija, kurai ir jādzemdē aprīlī, ir viena no nedaudzajām mātēm, kura ar šo metodi tika operēta Londonā, iesaistoties gan britu, gan beļģu ķirurgiem.

Meitene tika nogādāta Brumfildas slimnīcā, Čelmsfordā, Eseksā, kur bērnam tika diagnosticēts šis mugurkaula stāvoklis.

Tas var ietekmēt bērna spēju staigāt.

Viņa stāstīja:

“Mūsu aprūpētāja sarunāja tikšanos Londonā. Pēc 48 stundām mēs jau bijām tur. Mums piedāvāja saglabāt grūtniecību, to pārtraukt vai arī jaunu variantu, ķirurģisku iejaukšanos augļa attīstībā – izlabot to vēl pirms tā dzimšanas. Mums tas bija jādara. Mums bija jāpieņem smags lēmums.

Mazulis un es izgājām testus uz amonija šķidrumu, magnētisko rezonansi un tikām pastāvīgi skenēti. Dabūjām asptiprinājumu un operācija nekavējoties tika izplānota. Mūsu dzīve turpmākās nedēļas bija kā amerikāņu kalniņi.

Mūs pieskatīja paši atzītākie ķirurgi no visas pasaules, no Londonas un Beļģijas.”

Operācija sevī iekļāva bērna izņemšanu no Betānijas dzemdes un muguras smadzeņu labošanu.

Pēc tam bērns tika ievietots atpakaļ dzemdē uz atlikušo grūtniecības laiku. Par laimi, Betānija apstiprina, ka operācija bijusi veiksmīga.

“Diemžēl, 80% bērni Anglijā ar šādu diagnozi mirst. Bet tas nav akmenī kalts. Jā, pastāv risks, ka kaut kas notiks ne tā, kā plānots, bet, lūdzu, esiet piesardzīgi.

Es jūtu, kā mans bērns manī kustās ik dienu. Viņa ir īpaša, viņa ir daļa no vēstures, viņa jau ir pierādījusi, cik ļoti ir pelnījusi dzīvot.”

Tagad, pateicoties ārstu un citu speciālistu neatlaidīgam darbam, meitenītei ir iespēja izaugt par absolūti veselu bērnu!

avots: mirror.co.uk

Pievienot komentāru