Uzņēmējs izplata video ar brīdinājumu, ka Latvijā tūlīt būs lokdauns uz mēnesi. Valdība uzreiz atbild!

Piektdien ažiotāžu iedzīvotāju vidū radīja kāda uzņēmēja nofilmēts video saviem darbiniekiem, sakot, ka no 15. vai 20. marta Latvijā uz mēnesi tiks ieviests pilns lokdauns. Ministru kabineta (MK) preses sekretārs Reinis Grāvītis sarunā ar Jauns.lv noraidīja, ka tāds lēmums jau būtu pieņemts.

Grāvītis portālam Jauns.lv sacīja, ka speciālisti un eksperti pašlaik strādā pie diviem iespējamiem scenārijiem – ierobežojumu pastiprināšanas vai mīkstināšanas. Sagatavotie scenāriji tiks nodoti valdības pārstāvjiem un otrdien ministri varētu tos vērtēt.

Kā novēroja Jauns.lv, sākumā video tika publicēts sociālajos tīklos, taču pēcāk izdzēsts. Šobrīd tas “klejo” no čata uz čatu.

Lasi arī: Neparasti, bet tajā pašā laikā brīnišķīgi meitenīšu vārdi

Valsts policija norādījusi, ka ir informēta par šādu video un attiecīgi izvērtēs tajā pausto informāciju.

Reaģējot uz ažiotāžu sabiedrībā, MK sociālajā tīklā “Facebook” pavēstīja: “Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupa pēc valdības rīkojuma šobrīd strādā pie dažādiem epidemioloģiskās situācijas attīstībai atbilstošiem scenārijiem, kurus valdība plāno izskatīt un lemt atklātā MK sēdē 9.martā.”

To, ka šāds lēmums nav pieņemts, apliecinājis arī veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), norādot, ka diskusija valdībā notiks otrdien.

“Pretēji apgalvojumi ir viltus ziņas,” ass bija ministrs.

Pieminētajā video kāds uzņēmējs bija nofilmējis video saviem darbiniekiem, klāstot, ka saņēmis informāciju par pilnu lokdaunu uz mēnesi, tāpēc mudināja savus padotos sapirkties nepieciešamās preces un sagatavoties darbam no mājām, jo arī uzņēmuma birojs tikšot slēgts.

Uzņēmējs sarunā ar aģentūru LETA uzsvēra, ka video bija paredzēts tikai viņa uzņēmuma darbiniekiem un tam nebija jākļūst pieejamam plašākam cilvēku lokam. Viņš esot runājis maksimāli tā, lai pārliecinātu cilvēkus par nepieciešamību strādāt no mājām. Uzņēmējs atzīst, ka neviens no valdības locekļiem viņam šādu informāciju nav sniedzis.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Pievienot komentāru