Vectēvs pastāstīja, kā zemes gabaliņā atbrīvoties no skudrām un laputīm. Iedarbīgākus līdzekļus neatradīsi!

Galvenie kaitēkļi vasarnīcas zemes gabaliņā ir skudras un laputis. Skudras traucē mums ērti atpūsties, bet lapušu dēļ cieš raža.

Ja cīņa pret šiem negantajiem indektiem tev joprojām ir grūtākais pārbaudījums, noteikti izlasi šo rakstu. Uzzinājis dažas dārza “viltībiņas” tu uz visiem laikiem pasargāsi sevi un savus augus no kaitinošajiem kukaiņiem. Turklāt tas nekādā veidā neietekmēs tava maciņa stāvokli.

Kā atbrīvoties no laputu invāzijas

Šim līdzeklim nav ķīmisku piedevu, tāpēc to var izmantot jebkādiem augiem, nebaidoties tiem kaitēt.

Šādu līdzekli ikviens no mums var sagatavot mājās.

50 gramus sarkano aso piparu ielejam piemērotā traukā, aplejam ar litru ūdens, uzliekam uz plīts un ļaujam uzvārīties. Turpmām vārām līdzekli zemā siltumā 15-20 minūtes. Atstājam līdzekli uz nakti, tam vajadzīgs nostāvēties.

Pirms lietošanas šķīdumu izfiltrējam un atšķaidām ar siltu ūdeni proporcijā 1: 4. Ielejam līdzekli aerosola pudelē un izsmidzinām šķīdumu uz augiem, kurus apsēdušas laputis.

Tiekam vaļā no skudrām

Lielisks palīgs cīņā pret pazemes skudru pūzņiem un citiem kaitīgiem kukaiņiem. Šis līdzeklis, tāpat kā pirmais, nekaitēs dārza kultūrām.

LASI VĒL: Kāpēc nedrīkst mest saldētus pelmeņus verdošā ūdenī?

Lai pagatavotu iedarbīgu šķīdumu, tev jāsajauc 10 mililitri alkohola ar litru silta ūdens. Bet, ja skudru pūznis atrodas tuvu augiem, izmantojam spēcīgāku līdzekli. Ar gatavo produktu aplaistām skudru pūzni.

Šāda insektu apkarošanas metode palīdzēs atbrīvoties no kukaiņiem vienā dienā. Un – ja tas pirmo reizi nepalīdz, procedūru var atkārtot: uzreiz – ja skudru pūznis atrodas tālu no augiem, bet pēc septiņām dienām, ja tas ir tuvu.

Pievienot komentāru