Viena ārsta “smieklīgs” lēmums izglāba dzīvību miljoniem cilvēku visā pasaulē. Izrādījās, ka tā ir brīnišķīga ideja!

Mēs esam tik ļoti pieraduši pie mūsu ikdienas dzīves, ka reti apstājamies, lai uzdotu vienkāršus jautājumus.

Lai izvairītos no neskaidrībām ķirurģisko operāciju laikā, Austrālijas anesteziologs Dr Robs Hackets nolēma valkāt cepurīti ar uzrakstu: “Rob. Anesteziologs.”

#TheatreCapChallenge ir PatientSafe tīkla iniciatīva, lai parādītu, cik viegli ir izvairīties no kļūdām, sliktas komunikācijas un izvairīties no neskaidrībām gan pacientiem, gan ārstiem, ” – pastāstīja ārsts Hakets.

Sākumā vīrieša kolēģi viņu neuztvēra nopietni.

“Bija dažas muļķīgas piezīmes, kā: “Tu ko, neatceries, kā tevi sauc?”, – norāda Dr. Hakets.

Gadu vēlāk anesteziologs Robs vairs nešķiet smieklīgs, jo tā ir kļuvusi par tendenci visā pasaulē.

Pašlaik veselības aprūpes darbinieki demonstrē savu atbalstu un piedalīšanos kustībā, uzņemot selfijus ar savām “personalizētajām” cepurītēm, gluži kā ārstam Haketam.

Kopā ar haštagu #TheatreCapChallenge, mediķi apgalvo, ka viņu vārdi var glābt dzīvību brīžos, kad viss izšķiras pāris sekundēs. Viņi teica, ka šis solis var samazināt kavēšanos un kļūdas, kas rodas, ja ārsti nevar atcerēties viņu kolēģu vārdus operācijas telpā.

„Vienā no operācijām istabā bija aptuveni 20 cilvēku,” sacīja Dr Robs Hakets, „es no visa spēka centos palūgt cimdus, bet persona, kuru es norādīju, domāja, ka es norādu uz cilvēku aiz viņa.”

„Ir daudz vieglāk strādāt, ja zini citu personu vārdus. Tas ir noderīgi gan kolēģiem, gan pacientiem. ”

Apvienotajā Karalistē veiktie pētījumi liecina, ka ķirurģisko operāciju drošība ir palielinājusies no 38% līdz 90%. Simulācijas studijas Stanfordas universitātē ASV ir pierādījušas #TheatreCapChallenge efektivitāti.

Turklāt pāreja uz atkārtoti izmantojamām cepurītēm var aizsargāt vidi. Slimnīcas katru gadu izdod vairāk nekā 100 000 vienreiz lietojamu cepurīšu. Un tās, starp citu, ir izgatavotas no viskozes – viela, kuras produkti ir īpaši kaitīgi videi.

“Šī lieluma slimnīca var tērēt ap 10 000 ASV dolāru gadā vienreizējās lietošanas cepurītēm,” piebilda vīrietis.

Pasaules Veselības organizācija pieprasa, lai visi darbinieki ierastos pirms operācijas. Dr Hakets atzina, ka savā pieredzē šis process bieži tika ignorēts, vai tam pievērsta sekundāra nozīme.

“Kognitīvā disonance ir viena no problēmām, ar kurām sastapās #TheatreCapChallenge,” – skaidroja Dr. Hakers, – visvairāk tā ietekmē tos, kuri nav gatavi pieņemt izmaiņas, jo tad viņam būs jāatzīst, ka agrāk nebija tik labi kā viņi paši domāja.”

“Veselības aprūpes nozarē tas var nozīmēt, ka mums ir jāatzīst, ka mēs esam nodarījuši kaitējumu cilvēkiem, pat kādu nogalinājuši – un tas ir pārāk grūti.”

#TheatreCapCallenge lika daudziem atcerēties #hellomynameis kampaņu, kuru nodibināja Dr Keits Grendžers, kurš nomira no vēža 2016. gadā.

Tādā veidā sieviete mēģināja stiprināt attiecības un uzticēšanos starp personālu un pacientu.

Jo mēs visi esam cilvēki, un mums visiem ir vajadzīgs atbalsts.

Un ko tu domā par šo ideju?

avots: boredpanda.com

Pievienot komentāru