Zelta ziedi, kas ārstē kuņģi, aknas un redzi! Kā pagatavot tēju no tiem. Zāles pret daudzām kaitēm!

Unikālas zāles, kas atrodama jebkurā puķu dobē, ir kliņģerītes un samtenes.

Šo ziedu dzimtene ir saulainā Meksika, un spāņu konkistadori tos atveda uz Eiropu pēc tam, kad Kolumbs atklāja Ameriku, raksta Tintelekt.

Šie ziedi patiešām var tikt uzskatīti par zelta, to apbrīnojamo īpašību dēļ. Tos izmanto medicīnā, ēdiena gatavošanā, kosmetoloģijā.

Tie palīdz izveidot laktāciju, samazina cukura daudzumu asinīs, mazina tārpus un toksīnus, mazina sāpes, uzlabot redzi.

Lūk, kā pagatavot dziedināšanas infūzijas no samtenēm.

Redzes uzlabošanai
Uz 0,5 litriem ūdens ņem tējkaroti zaļās tējas, 2 samteņu ziedus, 3 kliņģerīšu ziedus, 2 nātru lapas, 1 jaunu artišoka lapu un 2 zarus piparmētras.
Sajauciet visas sastāvdaļas un pārlej ar verdošu ūdeni, atstāj uz 30 minūtēm. Dzer visu dienu, atšķaidot ar glāzi ūdens.

Aknu ārstēšanai
5 samteņu ziedus pārklāj ar litru verdoša ūdens, vāri 3 minūtes zemā temperatūrā, nokās. Pirms ēdienreizes no rīta un vakarā izdzer 250 ml. Ārstēšanas kurss ir 1 mēnesis, pēc tam jāievēro nedēļas pārtraukums un jāatkārto kurss.

Atbrīvošana no tārpiem
Ņem ēdamkaroti svaigu augu ziedus un aplej ap 300 ml verdoša ūdens. Pēc tam paturi šķidrumu zem vāka, līdz tas pilnībā atdziest, un pēc nokāšanas lieto 2 ēdamkarotes 3 reizes dienā pirms ēšanas. Ārstēšanas ilgums ir 2 nedēļas.
Diabēta un aizkuņģa dziedzera slimību ārstēšana
50 ziedu aplej ar degvīnu (500 ml) un atstājiet tumšā vietā uz nedēļu. Ņem vienu tējkaroti pirms ēšanas trīs reizes dienā.

Bet vai tu zināji par samteņu ārstnieciskajām īpašībām?

avots: tintelekt.com

Pievienot komentāru