11 lietas, ko nedrīkst darīt, ja kaklā ir ķēdīte ar krustiņu

Citādi tas nenesīs nekādu labumu!

Ķēdīte ar krustiņu – tas ir kristiešu ticības simbols. Daudzi cilvēki to uzskata par rotu. Bet krustiņš – tas ir svēts priekšmets, pret kuru ir jāizturas ar lielu piesardzību.

Lūk, ko kategoriski nedrīkst darīt, ja kaklā ir ķēdīte ar krustiņu:

1) Pirkt dārgu vai pārāk masīvu krustu.

Ja jūs taisāties krustiņu nēsāt pastāvīgi, tad atsakaties no lielu vai pārāk dārgu krustiņu pirkšanas ar dārgakmeņiem. Tas ir jūsu personīgais amulets, kas nedrīkst piesaistīt lieku uzmanību un nedrīkst būt pamanāms.

Krustiņš – tā nav rota, ar kuru jālielās vai kas jāizliek vispārējai apskatei. Vēlams, lai tas ir neliela izmēra, jo tā būs ērtāk to nēsāt.

2) Pirkt krustiņu bez vajadzības.

Kristību laikā bērnam kaklā uzkarina krustiņu. Ar to pilnībā pietiek. Lai tas arī ir vienkāršs un necils, galvenais – kādu jēgu jūs tajā ieliekat.

Ja krustiņš ir pazaudēts vai ir bojāts, tad to var nomainīt, bet tas jādara tikai baznīcā.

3) Patstāvīgi svētīt krustiņu.

Krustiņš tiek svētīts īpašas ceremonijas laikā. Tas ir slepens. Pateicoties tam, krustiņš iegūst jēgu un milzīgu spēku, kļūst par aizsargu pret likstām un bēdām.

Nevajag krustiņu svētīt pašiem pat, ja jūs zināt visas vajadzīgās lūgšanas. Šo ceremoniju ir tiesības vadīt tikai iesvētītam mācītājam.

4) Nēsāt krustiņu virs apģērba.

Ne velti krustiņu dēvē par miesas – tas nozīmē, ka tam jāatrodas pēc iespējas tuvāk ķermenim. Tas ir ticības atribūts, un nevis rota. Mūsu senči nēsāja tādu apģērbu, kas krustiņu noslēpa. Nekādu dziļu izgriezumu.

Krustiņš virs apģērba – tas ir slikts stils, cenšanās piesaistīt uzmanību savai reliģijai, lielīšanās utt. Bet lielīšanās un tīksmināšanās par sevi ir baisi grēki.

5) Bez nepieciešamības noņemt krustiņu.

Krustiņš – tas ir amulets, tas zaudē savu spēku, kad nepieskaras cilvēka ķermenim. Nav ieteicams to noņemt bez īpaša iemesla. Pirms uzlikt krustiņu, noteikti ir jānoskaita lūgšana.

Mūsu senči pat pirts apmeklēšanas laikā centās nešķirties ar krustiņu, peldēšanās laikā izmantoja krustiņu no koka. Ar to nomainīja īsto, lai neapdedzinātos ar karstajiem tvaikiem.

6) Nēsāt krustiņu ķēdītē.

Mācītāji neaizliedz šādam mērķim izmantot ķēdīti. Tomēr ceremonijas laikā parasti krustiņu uzvelk auklā.

Vēlme nomainīt auklu ar ķēdīti – zelta, sudraba vai platīna – tiek uzskatīta par lepnuma un lielības izpausmi, un tas ir grēks.

Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!

Pievienot komentāru