11 lietas, ko nedrīkst darīt, ja kaklā ir ķēdīte ar krustiņu

Uz jūsu kakla nedrīkst būt nekā lieka, izņemot krustiņu. Amuletu vai kulonu nēsāšana ar zodiaka simboliem nav pieļaujama. Visas šīs lietas kristiešu baznīca aizliedz.

Krustiņš jānēsā tieši uz kakla. To nedrīkst izmantot kā auskaru, piestiprināt rokassprādzei vai likt naudasmakā.

8) Izmest sabojātu krustiņu.

Krustiņu nedrīkst izmest atkritumos pat, ja tas ir bojāts. Tas ir svēts priekšmets, viņa vieta nav izgāztuvē.

Ja bojājums ir nenozīmīgs, paši salabojiet krustiņu vai arī aiznesiet uz darbnīcu pie meistara. Ja krustiņš vairs nav nēsāšanai derīgs, tad aiznesiet to uz baznīcu un tur samainiet pret jaunu.

9) Nēsāt svešu krustiņu.

Ja jūs esat saņēmis krustiņu no tuva cilvēka – nekas traks. Baznīca neaizliedz dāvināt krustiņu, it sevišķi tam, kurš līdz šim tādu nav nēsājis.

Bet nevajag nēsāt krustiņu, kas ir atrasts uz ielas. Jo jūs nemaz nezināt, kurš šo krustiņu ir nēsājis, tam labāk vispār nepieskarties. Tas vienkārši ir sveša cilvēka krustiņš, un nav zināms – vai tas ir iesvētīts, vai nē.

10) Nēsāt krustiņu bez paplašinājuma.

Daži cilvēki uzskata, ka krustiņam nedrīkst būt paplašinātā forma, jo savādāk tas savam saimniekam piesaistīs nelaimes, un padarīs viņa dzīvi neciešamu.

Tomēr šīm bailēm nav pamata. Paplašinājums uz krustiņa ir upura simbols, kādu Jēzus Kristus ziedoja, lai glābtu cilvēci. Šajā tēlā nav nekā slikta.

11) Nēsāt neiesvētītu krustiņu.

Baznīca neaizliedz nēsāt neiesvētītu krustiņu. Jo pat divas sakrustotas svītras spēj pasargāt no nešķīstajiem spēkiem.

Tomēr krustiņš, virs kura nav veikts baznīcas rituāls, ir vien parasts rotājums, nekas vairāk. Bet rotājumam nav nekāda sakara ar ticību. Tāpēc labāk krustiņu tomēr iesvētīt.

Vai jūs ievērojat krustiņa nēsāšanas noteikumus?

avots: lifter.com.ua

Pievienot komentāru