28 bezpajumtniekus ielaida pārnakšņot greznā hotelī Ziemassvētku laikā. Kas teicis, ka brīnumi nenotiek?

Katru gadu labdarības organizācija Raise The Roof Hull Homeless Project Karla Simsona vadībā cenšas sarīkot svētkus cilvēkiem bez noteiktas dzīvesvietas. Šajā gadā viņi arī nolēma rezervēt hoteli, lai bezpajumtnieki varētu nosvinēt Ziemassvētkus siltumā un tīrībā. Bet viss aizgāja pretēji organizācijas plāniem, raksta BBC.

Nepatīkams atteikums.

Britu hotelis Royal Hill Hotel atcēla labdarības organizācijas pasūtījumu, kura pirms Ziemassvētkiem rezervēja 14 istabas bezpajumtniekiem. Atcelšanas iemeslu hotelī atteicās paziņot. Raise The Roof Hull Homeless Project dibinātājs Karls Simpsons pasūtīja 14 divistabu istabas bezpajumtniekiem uz nakti pirms Ziemassvētkiem un pašos Ziemassvētkos Kingstonas pie Hallas pilsētā  Royal Hill Hotel viesnīcā.

Pirms numuriņu pieteikšanas, viņš paziņoja viesnīcai, ka tas ir projektam, kurš palīdz bezpajumtniekiem. Vispirms viesnīca apstiprināja pieteikumu, bet pēc tam paziņoja, ka istabas būs aizņemtas. Karls Simpsons ne uzreiz saņēma no viesnīcas atmaksu, tāpēc nevarēja rezervēt citu viesnīcu. Tāpat arī Simpsons pārdzīvoja, vai viņš spēs atrast vajadzīgo istabu daudzumu cita vietā par pieejamu cenu.

„Nespēju domāt par kaut ko citu, kā vien par diskrimināciju. Tas ir zemisks sitiens cilvēkiem, kuri jau tāpat ir šausmīgā stāvoklī. Mūs nostādīja ļoti sarežģītā situācijā. Mēs jau paziņojām cilvēkiem, un devām viņiem cerību. Tagad mums ir šiem ļaudīm jāpaziņo, ka nekā nebūs. Ziemassvētki – tas ir visbriesmīgākais laiks bezpajumtniekiem, kad palielinās pašnāvību skaits. Pagājušajā gadā Hallā nāvju nebija”.

Iepriekšējos Ziemassvētkos Raise The Roof izmantoja citas viesnīcas pakalpojumus, bet šajā gadā tur nebija pietiekami daudz dubultnumuru, paskaidroja misters Simpsons. Viņš saka, ka pagājušajā gadā problēmu nebija: „Daži bezpajumtnieki pat palūdza putekļusūcējus, lai satīrītu aiz sevis”.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru