3 strādnieki Igaunijā izglāba ledū ielūzušu “suni” – viņi nezināja, ka tas ir vilks. Lūk kā viņi rīkojās

Trīs labsirdīgi celtnieki no Igaunijas, kuri izglāba ledū ielūzušu dzīvnieku, piedzīvoja īstu piedzīvojumu!

Rando Karceps, Robins Sillamjae un Ēriks Valī nodarbojās ar bagarēšanu, kad viņi pamanīja “suni”, kurš bija ielūzis aizsalušajā Pērnavas upē.

Līdz dzīvniekam viņi uzmanība tika pa ledus virsmu, viņi izvilka dzīvnieku no ūdens, ietina to dvielī un ievietoja mašīnā, lai sasildītu.

“Mums viņu vajadzēja nest guļus stāvoklī. Viņa svēra ne maz”, – atceras viens no darbiniekiem.

Trīs vīrieši izsauca glābējus, un viņiem teica, lai aizved “suni” uz veterināro klīniku kaimiņu pilsētā. Rando, viens no strādniekiem sacīja, ka dzīvnieks mierīgi gulēja mašīnā, nolicis galvu viņam uz ceļiem.

Pēc viņa vārdiem, viss bija mierīgi, un, kad Rando vēlējās izstiept kājas, “suns” nekavējoties pacēla galvu.

Vēlāk speciālisti noskaidroja, ka dzīvniekam tobrīd bija zems asinsspiediens, kas varētu izskaidrot viņa pakļāvību un mieru.

Veterinārās klīnikas speciālisti pēc pirmās apskates pat paši neievēroja, ar ko tieši viņiem ir darīšana. Bet uz kļūdu viņiem norādīja vietējais mednieks. Viņš apstiprināja, ka vilks ir aptuveni gadu vecs puika.

Drīz pēc tam, kad dzīvnieks bija izglābts, Igaunijas dzīvnieku aizsardzības savienība rakstīja:

“Nabaga vilks bija ļoti izmocīts, pārsalis un tuvu nāvei. Jaunie cilvēki ātri noorientējās un izdarīja visu nepieciešamo viņa glābšanai”.

Vilks ir jau atveseļojies un atgriezies savvaļā pēc tam, kad Nacionālās vides aģentūras pētnieki viņam uzlika apkakli ar GPS.

Igaunijas dzīvnieku aizsardzības savienība samaksāja par vilka ārstēšanu un vēlāk masu medijiem sniedza sekojošu informāciju:

“Mēs esam ļoti priecīgi par šī stāsta iznākumu un gribam pateikties visiem iesaistītajiem dalībniekiem – īpaši tiem cilvēkiem, kuri izglāba vilku un arī ārstiem klīnikā, kuri nebaidījās ārstēt mežonīgo dzīvnieku”.

Arī sociālo tīklu lietotāji pateicas visiem, kas kaut kādā veidā ietekmēja vilka likteni:

“Neticami! Vilki ir vieni no pašiem diženākajiem dzīvniekiem uz Zemes! Dievinu”

“Nav svarīgi, kas tas bija par dzīvnieku. Svarīgi tas, ka viņam grūtā brīdī atradās līdzās tie, kuri bija gatavi palīdzēt.”

“Reizēm dzīvnieki vienkārši jūt, kad viņiem cenšas palīdzēt. Būtu arī cilvēki tādi.”

“Dzīvība glābta. Paldies, puiši!”

Un ko tu par šo domā?

avots: boredpanda.com

Pievienot komentāru