8 produkti, ko nedrīkst ēst, ja esiet saaukstējies. Esiet veseli!

Ja mēs saslimstam, tad ārstējamies vai nu ar tautas līdzekļiem, vai pērkam zāles aptiekās. Taču atveseļošanās procesā ļoti svarīga nozīme ir arī ēdienam.

Slimības laikā labāk ir ievērot gultas režīmu un censties nepārēsties, raksta Health Line. Eksistē arī daži produkti, kurus tiešām nevajadzētu ēst slimošanas laikā.

Saldumi

Tie bloķē leikocītu darbību, kuriem tad būtu jācīnās ar vīrusiem jūsu organismā. Ja stipri kārojas ko saldu – labāk izvēlieties kaltētos augļus vai medu, kas ir ne tikai garšīgi, bet arī palīdz organismam cīnīties ar infekciju.

Desas un cīsiņi

Šis ēdiens ļoti grūti pārstrādājas un tāpēc rada papildus slodzi slimajam organismam. Papildus tam, arī produkta sastāvs varētu būt labāks.

Piena produkti

Atsakieties no trekniem piena produktiem – sviesta, siera, jo tie veicina gļotu veidošanos organismā. Labāk izvēlieties liesus skābpiena produktus, kas palīdzēs jums ātrāk atjaunoties.

Rieksti

Šeit tā pati situācija, kas ar desām – pārāk daudz kaloriju, smaga barība.

Augļi un dārzeņi

Neēdiet tos svaigus. Labāk lietojiet termiski apstrādātus – organismam būs vieglāk tos uzņemt.

Cepts ēdiens

Tas satur daudz tauku un organismam to pārstrādāt ir grūti. Tad labāk izvēlieties vistas buljonu vai ēdienu cepeškrāsnī.

Kafija

Bīstamākais – atūdeņošanās, jo kafija no organisma izvada šķidrumu. Bet svarīgākais padoms slimības gadījumā – daudz dzert.

Alkohols

Tas dod papildus slodzi gan aknām , gan kuņģa zarnu traktam un palēlina organisma attīrīšanos.

Bet kādu diētu ievērojiet jūs, kad slimojiet?

avots: healthline.com

Pievienot komentāru