Četri iemesli, kāpēc apskaušanās ir ļoti svarīga

Taktilie kontakti spēj nostiprināt grupas savstarpējo komunicēšanās prasmi un saikni

Ja mēs paspiežam kādam roku, iedodam “pieci” vai pasitam kādam pa plecu, mēs sniedzam šim cilvēkam neverbālu signālu: “Esmu gatavs ar tevi sadarboties.”

Tika norādīta saikne starp taktiliem kontaktiem basketbola komandā un viņu sasniegtajām uzvarām. Jo biežāk spēlētāji stājās taktilā kontaktā ar saviem partneriem (apskāvās, paspieda roku utt.), jo biežāk komanda uzvarēja.

Šis attiecināms ne tikai uz basketbolistiem, bet arī viena uzņēmuma darbiniekiem, vienas klases skolēniem, vienas grupas studentiem universitātē.

Pieskārieni var izraisīt uzticību un radīt drošības sajūtu

Ja vēlaties kādu cilvēku “atvērt” sev, jums atliek vien pieskarties pie viņa rokas sarunas laikā. Šī visparastākā kustība izraisa laimes hormonu izdalīšanos, nomierina sarunu biedru, kas var padarīt viņu daudz atvērtāku.

Taču ņemiet vērā, ka šāda metode var nākt kā slikts bumerangs atpakaļ pie jums, jo šādu metodi mēdz izmantot ļoti daudz ļaunu cilvēku ar sliktiem nodomiem.

Cilvēki, kuriem patīk taktils kontakts, ir mazāk cietsirdīgi

Ir veikti neskaitāmi pētījumi, kuros atklāts, ka ģimenes, kuros vecāki ir emocionāli vēsi, bērni nespēj pienācīgi izrādīt mīlestību, rūpes un maigumu, bet reizēm šie bērni paliek atklāti cietsirdīgi vai ļauni.

Interesants ir fakts, ka bērna zīdīšanas laikā tam ir svarīga ne tikai sāta sajūta, bet arī ciešs taktilais kontakts no mātes, kas rada aizsardzības un drošības sajūtu.

Bērniem, kas dzīvo bērnu namos, ir šāda emocionāli taktilā kontakta trūkums, tādēļ viņiem ļoti bieži novērojama emocionālā, fiziskā un garīgā atpalicība.

 

Vai jūs piekrītat šim apgalvojumam? Ja jā, tad noteikti dalieties arī ar citiem!

avots

Pievienot komentāru