Dumpim bail iedomāties, kas notiktu Latgalē, ja tiktu izdarīts ŠIS …

 

Lai gan ieviestie ierobežojumi Covid-19 izplatības mazināšanai strādā, tomēr ar to mīkstināšanu ir jābūt piesardzīgiem, jo to atcelšana īpaši ietekmēs Latgali, kur ir zemākais vakcinācijas pret Covid-19 rādītājs, šorīt intervijā Latvijas Radio atzina Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas infektologs, Latvijas Universitātes profesors Uga Dumpis.

“Saslimstība, varētu teikt, ir apstājusies un cerams – šajā nedēļā samazināsies.

 

Un vēl pēc nedēļas vai divām varētu novest pie slimnīcās esošo pacientu skaita samazinājuma,” norādīja Dumpis, un piebilda, ka 1. līdz 3. klašu skolēnu atgriešanās klātienes mācībās būtiski nemainīs situāciju, jo bērni tiek testēti.

Lasi vēl: “Redz, pie kā novedusi dzīve Briseles maizē!” – latviešus pamatīgi pārsteidz kā tagad izskatās Nils Ušakovs

Saskaņā ar sākotnējo lēmumu ierobežojumi būs spēkā līdz novembra vidum, un Dumpis mudināja uzmanīties ar Covid-19 ierobežojumu strauju atcelšanu. “Es neapgalvoju, ka ierobežojumus nedrīkst atcelt, bet jāskatās, kurus ierobežojumus varētu atcelt un kurus ne,” norādīja infektologs.

 

Viņš ieteica valdībai raudzīties uz modelētāju prognozēm, kā arī skaidrot sabiedrībai, “cik nāves esam izlēmuši pieļaut” un uz kāda saslimstības līmeņa mēs vēlētos tālāk dzīvot.

 

Tāpat ir būtiski raudzīties, kāds ir saslimstības samazinājuma temps un vienlaikus kāda ir senioru aktivitāte, potējoties pret Covid-19.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Pievienot komentāru