“Es nenoliedzu pārkāpumu un netaisos taisnoties” – Nepieņemami vērtētais mācītājs Jencītis klāsta, kā ticis pie 2000 eiro soda

 

Jaunā gada naktī likumsargi kādā Siguldas tuvumā esošā viesu namā konstatēja pulcēšanos privātā pasākumā, kur tika svinēts Jaunais gads. Visiem ballītes dalībniekiem tika piemērots prāvs naudas sods – 500 eiro, bet pasākuma organizatoram – 2000 eiro. Pretrunīgi vērtētais Evaņģēliskās kristiešu draudzes “Kristus Pasaulei” mācītājs Mārcis Jencītis sociālajā vietnē “Facebook” atklāj, ka sods piemērots viņam, un klāsta savu redzējumu par notikušo.

“Es nenoliedzu pārkāpumu burta priekšā un netaisos attaisnoties. Sirdsapziņa bija stiprāka par iespējamām sekām. Es nespēju gada pēdējā dienā atstāt sev tuvus cilvēkus vienus, īpaši tos, kuri dzīvo vieni. Cerējām, ka likuma ietvaros spēsim pielāgoties, bet policija uzskatīja citādi,” teikto iesāk Jencītis, norādot, ka lēmumu pārsūdzēs.

 

Sludinātājs pauž, ka vairākas mājsaimniecības plānoja atrasties mežā – vienā lielā viesu namā ar vairākām istabiņām un koplietošanas telpām.

Lasi vēl: Neiroķirurgs ziņo: nu jau Šūmahers ir mainījies līdz nepazīšanai

“Policija ieradās precīzi 5 minūtes pēc komandantstundas sākuma, ar ieslēgtām bākugunīm ielencot viesu namu,” klāsta Jencītis.

 

Viņš teic, ka policija mājā sastapusi 11 personas. “Svarīgi norādīt, ka konkrētajā brīdī visas personas atradās dažādās telpās, bet koplietošanas telpā visām (konkrēti trim) personām bija sejas maskas,” publicētajā ierakstā teic mācītājs.

 

Viņš pauž, ka ieradušās trīs policijas ekipāžas – kopumā 7 policijas darbinieki, kas lūguši sniegt skaidrojumus.

 

“Sniedzām savus paskaidrojumus – vēlējāmies pabūt viesu namā, sagaidot Jauno gadu. Nebijām plānojuši braukt kaut kur, teicām, ka būsim šeit dažādās telpās un pagalmā. Policija norādīja, ka, ja šī būtu privātmāja, tad drīkstētu atrasties viena mājsaimniecība katra savā telpā, bet viesnīcā tas tā nedrīkst būt, uz vienu mājsaimniecību ir viena māja, nevis viesu nama istabiņa. Noslēgumā policija norādīja, ka šeit drīkst palikt viena mājsaimniecība un pārējiem ir jādodas prom.”

Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!

COMMENTS

Pievienot komentāru