Iesmērējiet kāju pēdas ar sinepju eļļu! Lūk, kas jūs sagaida… Efekts ir neatkārtojams!

Kā jums ir zināms, tad sinepes tiek izmantotas gandrīz visās mājsaimniecībās. Bet par sinepju eļļas priekšricībām gan nav informēti visi, raksta Allayurvedic.

Sinepju eļļu iegūst ar augstā sinepju sēklu izspieduma palīdzību, izmantojot gan melnās, gan baltās sēklas. Eļļa no melnajām sinepju sēklām ir zeltainā krāsā, tai piemīt jauks aromāts un patīkama garša. Toties eļļa, kas iegūta no baltajām sēklām, ir nedaudz tumšāka, tai ir arī asāka garša.

Šī eļļa satur ļoti daudz vitamīnu, minerālu un citas uzturvielas, kas ir ļoti vērtīgas organismam. Šodien mēs jums pastāstīsim par sinepju sēklu eļļas izmantošu masāžai, konkrētāk tieši pēdām.

Sinepju sēklu eļļas lietošanas priekšrocības

Acis: ja jūs masējiet kāju pēdas ar sinepju sēklu eļļu tieši pirms miega, tad jūsu redze kļūs asāka. Ja jums ir slikts miegs, tad šādi jūs varēsiet gulēt ciešākā miegā un mierīgi. Tas arī palīdz ķermenim palikt veselam un stipram.

Asinsrites  uzlabošana kājās: zemu papēžu apavu nēsāšana ikdienā palēnina un pasliktina asinriti kājās. Kāju masāža – vislabākais veids, kā uzlabot asins atteci. Masējiet pēdas un ikrus 10-20 minūtes pirms miega. Šī masāža ir īpaši svarīga tiem, kas jūt sāpes pēdās diabēta dēļ.

Tievēšanai: liekā svara iemesls ķermenī ir tauku uzkrāšanās. Pateicoties pēdu masāžai ar sinepju eļļu 5 minūtes pirms miega, organismā uzkrātie tauki burtiski kusīs.

Labs miegs: cilvēkiem, kuriem ir miega problēmas, jāmasē kājas katru vakaru 10-15 minūtes pirms miega.

Stress un trauksmes sajūta: mēs dzīvojam saspringumā un steidzīgā dzīves ritmā. Kāju masāža var palīdzēt atbrīvoties no stresa un nervozitātes. Ar nelieliem uzspiedieniem uz dažādiem pēdu punktiem, nervu sistēma strādās pareizi un ķermenis atslābināsies. Var izmantot arī akupunktūras spilventiņus, papildus masāžai ar rokām.

Atbrīvošanās no sāpēm kājās: ja pirms miega kājas izmērcēsiet siltā ūdenī, rezultāti būs vēl labāki.

Arteriālā spiediena pazemināšana: pie asins stagnācijas kājās pastāv risks, ka palielināsies arteriālais spiediens. Pateicoties kāju masāžai, jūs no tā varat izvairīties.

Pareiza pēdu masāža

Ielejiet bļodā siltu ūdeni un pievienojiet 5-6 pilienus ēteriskās eļļas pēc savas izvēles. Mērcējiet kājas aptuveni 10 minūtes, pēc tam noslaukiet kokvilnas dvielī. Apsēdieties uz krēsla. Uzlieciet kāju uz kājas. Un sāciet iemasēt eļļu. Masējiet pēdu spilventiņus un pirkstus. Samainiet kājas un to pašu izdariet ar otru kāju. Ņemiet vērā, ka pilnvērtīgai kāju masāžai nepieciešamas 10-15 minūtes.

Pamēģiniet un jūs sajutīsiet vieglumu kājās un visā ķermenī!

avots: lifter.com.ua

Pievienot komentāru