Izrādās, ka iespējams palikt resnam, vien paostot savu mīļāko ēdienu! Lūk, kādēļ…

Pavisam biedējošs atklājums!

Tiek stāstīts, ka vīrieši mīla ar acīm, bet sievietes – ar ausīm, taču SDPnoticias.com apgalvo, ka tā nav patiesība.

Patiesā mīlestība ir tad, kad, ejot pa ielu, sajūtat cepta šašlika vai svaigi ceptas maizes aromātu. Bet tad jūs atceraties, ka ievērojat diētu, un cenšaties ierobežot savas vēlmes, lai neuzņemtu liekus kilogramus.

Taču mums ir ļoti briesmīgi jaunumi… Bērklijas Universitātes zinātnieki atklājuši, ka ir tieša saikne starp ēdiena aromātu un organisma metabolismu.

Zinātnieki veica pētījumus uz pelēm, kurām ģenētiskās modifikācijas rezultātā bija slikta oža. Šīs peles baroja ar treknu pārtiku tāpat, kā peles, kurām ar ožu viss bija vislabākajā kārtībā.

Pēc trīs nedēļām peles, kurām bija sliktāka oža, aptaukojās par 10%, kamēr peles ar labu ožu – par visiem 100%! Tad sanāk, ka ēdiena smarža vien spēj palielināt lieko svaru!

Protams, lai nebiedētu pasauli ar tik briesmīgu jaunatklājumu, zinātnieki nolēma saukt palīgā savus vācu kolēģus. Vācu zinātniekiem bija peles, kurām ir pastiprināta oža, un kuras palika daudz resnākas par tām pelēm, kurām ar ožu viss bija kārtībā, proti, normas robežās.

Zinātnieki uzskata, ka ēdiena smarža ļoti lielā mērā nosaka to, cik daudz kalorijas paliek jūsu organismā. Ja jums nav laba oža, tad organisms spēj kalorijas sadedzināt daudz ātrāk.

Turklāt pētījumā atklājās, ka tās peles, kurām bija slikta oža un kuras bija uzņēmušas 10% lieko svaru, spēja daudz ātrāk un veiksmīgāk no tā tikt vaļā, lai gan patiesībā nemaz necentās un turpināja ēst treknus ēdienus.

Morāle: neostiet ēdienu, centieties to apēst pēc iespējas ātrāk!

Dalieties ar šo negaidīto jaunatklājumu arī ar citiem!

avots

Pievienot komentāru