Japāņu mākslinieks, kurš radīja “Momo”, viņu izjauca internetā radušā sašutuma dēļ

Slikti, kad mākslas darbs nokļūst neīstajās rokās!

Japāņu mākslinieks, kurš radīja vienu no pašām baisākajām pēdējā laika skulptūrām, un kuru interneta lietotāji uzreiz pārvērta par interneta mēmi un izaicinājumu, paziņojis, ka viņš skulptūru ir jau iznīcinājis.

Viņš sacīja, ka “Momo ir mirusi”.

Saskaņā ar mākslinieka Keisukes Ajsavas teikto, viņš jūtas “atbildīgs” par nobiedētiem bērniem un satrauktiem vecākiem visā pasaulē, pēc tam, kad interneta troļļi izmantoja viņa radīto darbu ar mērķi izspēlēt upurus caur “Momo izaicinājumu”.

46 gadus vecais mākslinieks, kurš ir radījis dažādus mākslas darbus jau vairāk nekā 20 gadus, ir mākslas studijas īpašnieks Tokijā.

Viņa sievietes skulptūra ar groteskiem sejas pantiem un izvalbītām acīm diemžēl nonāca nelabvēļu un nežēlīgu interneta jokdaru rokās. Šie cilvēki biedēja citus un apgalvoja, ka “Momo atnāks pēc viņiem”, ja netiks izpildīti vieni vai otri noteikumi.

“Skulptūras vairāk neeksistē. Man tas bija jāizdara, – saka Ajsava, – Visi bērni var būt mierīgi un pārliecināti par to, ka Momo ir mirusi – viņas nav un lāsts ir nomiris līdz ar viņu.”

Mākslas darbs, kurš sākotnēji saucās “Mamma-putns”, bija izstādīts Tokijas šausmu galerijā “Vanilla Gallery”. Galerija saistās ar japāņu kompāniju, kas rada specefektus – “Link Factory”.

Ajsava piebilda, ka viss, kas palicis no briesmoņa, ir viņas kreisā acs, kuru viņš plāno izmantot citiem projektiem.

Zināms, ka “Momo izaicinājums” ir online spēle, kas izplatās caur tādām sociālām vietnēm kā WhatsApp, un tās ietvaros mazi bērni tiek pārliecināti veikt kādu vardarbību vai pat pašnāvību.

Pagājušā gadā skulptūras attēls nokļuva uz avīžu vākiem, jo tā esot it kā kļuvusi par iemeslu 12 gadus vecas meitenītes nāvei Argentīnā.

Lai gan pierādījumu trūkumu dēļ policija lietu neuzsāka, palielinājās histērija ap Momo problēmu.

Un ko tu par šo domā? Mēs patiešām ceram, ka tu un tavi tuvinieki necieš no šādiem interneta troļļiem.

avots: nextshark.com

Pievienot komentāru