Kā noteikt sviesta autentiskumu: 10 uzticami veidi!

Kad mēs pērkam sviestu lielveikalā, mēs cenšamies pievērst uzmanību sastāvam. Lielākā daļa ražotāju apliecina, ka tirgū ir visaugstākās kvalitātes produkti, bet diemžēl dažreiz viņi uz etiķetes raksta vienu, bet faktiski produkts sastāv no daudzām citām neminētam vielām.

Lai iegūtu dabisku sviestu, lielākā daļa saimnieces cenšas to iegādāties no vecmāmiņām tirgū. Bet kā pārbaudīt, ko tieši mums pārdod? Mēs vēlamies jums pastāstīt pa veidiem, kā pārbaudīt sviesta autentiskumu.

Kā uzzināt, vai tev priekšā ir īsts sviests?

►Paskaties uz sastāvu. Tajā ir jābūt tikai 2 sastāvdaļām: pilnpienam un krējumam.

►Ja uz iepakojuma tomēr nekur nav  rakstīts “sviesta”, tad tas var būt margarīns vai kāda cita taukviela.

►Īstu sviestu var atšķirt arī pēc cenas, jo tas sastāvēs no govs piena, un tas ievērojami sadārdzinās produkta vērtību.

►Pēc krāsas sviestam nav jābūt ļoti dzeltenam un pārāk bālam.

►Dabisks sviests nelips pie naža, tas ir diezgan stingrs.

►Apskati derīguma termiņu. Ja sviests ir izgatavots no īsta govs piena, tad šis periods nedrīkst pārsniegt desmit dienas. Ja esi  nopircis sviestu metāla kārbā, uzglabāšanas laiks nedrīkst pārsniegt trīs mēnešus.

►Kad dabīgais sviests sāk kust, tas notiek vienmērīgi, uz sviesta virsmas nedrīkst parādīties pilieni. Tie parādās tikai uz margarīna.

►Īsts sviests kļūs mīkstāks daudz lēnāk nekā margarīns.

►Ja sviests ir izgatavots no augstas kvalitātes krējuma, tas būs stingrs un gluds, un tu varēsi pamanīt nelielu spīdumu.

►Ir ļoti svarīgi, lai sviests pēc izņemšanas no ledusskapja, nesadruptu. To vajadzētu uzklāt uz maizes blīvā viendabīgā slānī.

Tagad tu zini kā izvēlēties dabīgu krējuma sviestu. Padalies šajā rakstā ar saviem draugiem, lai arī viņi varētu atšķirt īstu produktu no viltota!

avots: bigl1fe.ru

Pievienot komentāru