Kādā Goa bārā piedāvā bezmaksas alu par pludmalē savāktajiem atkritumiem. Lieliska ideja!

Atkritumi pludmalē kaitina absolūti visus. Goa pilsētā nolēma ar šo problēmu cīnīties ar parastu atpūtnieku palīdzību. Un zini, cilvēkiem tas patīk.

Kāds Bārs Goa piedāvā bezmaksas alu apmaiņā pret atkritumiem, kurus cilvēku savākuši pludmalē. Ideja balstās vēlmē radīt izpratni par tīrību, raksta Story Pick.

“Atkritumu bārs – tā ir uzvaroša koncepcija. Tas ir pozitīvi, tas piesaista pūli. Mēs saņemam ļoti laimīgus klientus, jo viņi jūt, ka liek savu artavu sabiedrības attīstībā.”

Dirshti Marine ir privāta pludmales apsaimniekošanas aģentūra, kas sadarbojas ar Goa tūrisma departamentu, lai kontrolētu “atkritumu draudus” pludmalēs. Iniciatīva sākās 30. janvārī pie Zanzibāra būves.

Katru gadu aptuveni 8 miljoni tūristu ierodas Goa pludmalēs, un viņu atstāto atkritumu dēļ valdība bija spiesta meklēt izeju no situācijas.

Bezmaksas dzēriens tiek pasniegts, ja tu savācat 10 alus pudeles vāciņus, 20 cigarešu izsmēķus vai 5 plastmasas salmiņus.

“Cilvēki ierodas Goa divu iemeslu dēļ: pludmale un bārs. Un tā, dosim viņiem to, pēc kā viņi ir ieradušies – bezmaksas dzēriens apmaiņā pret viņu savāktiem atkritumiem.”

Cilvēki, kuri plāno apmeklēt Goa, sociālos tīklos pauduši atbalstu šai kustībai.

Un kā tu attiecies pret šādu iniciatīvu? Uzskati to par pareizu? Vai varbūt drošāk ir uzlikt sodus?

avots: storypick.com

Pievienot komentāru