Kādi ārsti labāki: vīrieši vai sievietes? Nesteidzieties ar atbildi! Un kam dot priekšroku ārstējoties?

Jauns aizraujošs pētījums parādīja, ka eksistē nozīmīga atšķirība kā ārstē pacientus ārsti-sievietes un ārsti-vīrieši, raksta izdevums Her.

Pētījumā bija izvirzīts jautājums: „Vai atšķiras pacientu ārstēšanas rezultāti vīriešu un sieviešu dzimtas ārstiem?”

Pētnieki no Hārvardas universitātes izpētīja 1 583 028 pacientu apmeklējumu ierakstus. Noskaidrojās, ka 30 dienas pēc atrašanās slimnīcā mirstības un atkārtotas hospitalizācijas rādītāji bija manāmi zemāki, ja pacienta ārsts bija sieviete.

Tas attiecās uz pacientiem ar visdažādākajiem stāvokļiem atšķirīgiem līmeņiem un smaguma pakāpēm.

Tādi rādītāju iemesli izrādījās viegli izskaidrojami, turklāt, pētījums tāpat arī parādīja, ka pieeja ārstēšanai vīriešiem un sievietēm būtiski atšķiras.

Noskaidrojās, ka sievietes-ārsti biežāk veic profilaktisku palīdzību un psihosociālu konsultāciju. Viņas tāpat arī vairāk tiecās pieturēties klīniskajām rekomendācijām.

„Mūsu rezultāti parāda, ka potenciālajām atšķirībām vīriešu un sieviešu-ārstu praksē var būt būtiskas klīniskas sekas pacientu ārstēšanas rezultātos”.

Viņš tāpat piebilda, ka sievietēm-ārstēm ir vairāk uz pacientiem orientēts saskarsmes stils, viņas pauž cerīgākas prognozes, un praktizē garākas konsultācijas nekā vīrieši-ārsti. Publikācijās pat tika teikts, ka pēc šīs loģikas, ja visi ārsti būtu sievietes, būtu izglābtas 32 000 dzīvības.

Kaut arī vienas ASV slimnīcas pētījumi neaptver visu medicīnas vēsturi, tas ir svarīgs secinājums, kurš vēl vairāk pasvītro diskrimināciju darba apmaksas atšķirībās.

Kā jūs domājiet, vai vajag, lai par ārstiem strādātu tikai sievietes?

avots: lifter.com.ua

Pievienot komentāru