Kamēr mediķi izdeg no pārslodzes, valsts iestāžu darbinieki – antivakseri – plāno, kā vienam otru aplipināt ar Covid-19

Pēc Ministru kabineta pagājušās nedēļas lēmuma noteikt obligātu vakcinēšanos pret Covid-19 valsts un pašvaldības iestāžu darbiniekiem, tie, kuri kategoriski atsakās no potes, ir apvienojušies sociālajos tīklos. Šo saziņas grupu uzbūve vieš aizdomas par citu, iespējams, politiski motivētu pušu ieinteresētību, kamēr saturs – brīžiem uzliek uz pauzes.

Šobrīd saziņas vietnē “Telegram” izveidotas un biedru skaita ziņā aug virkne grupu, kurās, spriežot pēc nosaukuma, pulcējas tie valsts un pašvaldības iestāžu darbinieki, kuri negrasās potēties par spīti Ministru kabineta (MK) lēmumam.

Tas, cita starpā, paredz, ka digitālais Covid-19 sertifikāts par vakcinēšanās faktu jāiegūst līdz šī gada 15. novembrim, ja ir vēlme saglabāt amatu.

MK lēmums attiecas arī uz Valsts policijas (VP) un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekiem, tostarp glābējiem.

VUGD patlaban ir 73% nodarbināto ar vakcinēšanās un pārslimošanas sertifikātiem, no kuriem 68% ir vakcinējušies. Savukārt VP vakcinējušies vai izslimojuši ir 71% darbinieku.

Operācija: “Kafijas tase”

Tikmēr “Telegram” grupā “Valsts iestāžu darbinieki” ļaudis organizējas operācijai ar nosaukumu “Kafijas tase”.

Plāns ir vienkāršs – doties ciemos pie kāda, kurš ir inficējies ar Covid-19 un mēģināt pašam inficēties. Iemesls – izslimojot iegūt derīgu digitālo Covid-19 sertifikātu, tādējādi apejot prasību vakcinēties.

Saziņā, kur tiek apspriesta šī te “operācija”, ļaudis apliecina gatavību “pievienoties kafijas tasītēm” un Covid-19 vīrusu sauc par “galveno sastāvdaļu”.

Tas viss, neskatoties uz veselības aprūpes nozares darbinieku, tostarp mediķu, atkārtotiem lūgumiem gan politiķiem, gan sabiedrībai – darīt visu, kas vien iespējams, lai nepārslogotu jau tā uz robežas esošo veselības aprūpes sistēmu.


Kas organizē valsts iestāžu darbiniekus uz protestiem?

“Sociālo darbinieku grupa”, “Policijas darbinieku grupa”, “Ugunsdzēsēju grupa”, “Militārie darbinieki” – visās šajās un vēl citās līdzīgās “Telegram” saziņas grupās jau labu laiku tiek koordinēta potēties negribošo valsts iestāžu darbinieku atbildes reakcija jaunajiem noteikumiem.

Katrā no grupām ir aptuveni pāri simtam biedru un anonīms administrators, kurš informē par to, kas jādara.

Skaitliski mazākā grupa ir “Militārie darbinieki”, kas, domājams, ir skaidrojams ar faktu, ka teju visi (98%) Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji ir vakcinējušies pret Covid-19.

Taču šajā grupā pievienojies arī marginālās, prokremliskās partijas “Jaunā Saskaņa” pārstāvis un pašpasludinātais “antifašists” Jānis Kuzins.

Tikmēr visās šajās grupās šefību uzņēmies kāds anonīms “Telegram” konts ar kirilicā uzrakstītu lietotājvārdu “Marija”.

LASI VĒL: Freiberga velta atvadu vārdus pēkšņi mirušajam politiķim

Šis konts dalās ar juristu kontaktinformāciju, nosaka tematiku grupās un nākamos veicamos soļus, piespēlē pārējiem biedriem parakstīt petīcijas utml.

Lielākā, domājams, visus vienojošā grupa saucas “Valsts iestāžu darbinieki”, un tai publikācijas tapšanas brīdī ir 771 biedri.

Arī šeit diskusijas, īsi pēc grupas izveides 10. oktobrī, uzsācis konts ar lietotājvārdu “NeBes”, kuram tūlīt pat atbild iepriekš minētais konts “Marija”:

Grūti spriest par anonīmajām personām, kuras sociālajos tīklos koordinē valsts iestādēs, dienestos, kā arī pašvaldību struktūrās strādājošos vakcīnu pretiniekus.

Taču zīmīgi, ka uz jau pieminēto VUGD protesta akciju, kura organizējās jau minētajā “Telegram” grupā, ieradās teju visi skaļākie Covid-19 aktīvisti, dezinformācijas sludinātāji.

 

Pievienot komentāru