Kāpēc kondicionieris automašīnā ir bīstams dzīvībai?

Karstā laikā iesēžoties savās mašīnās lielākā daļa no mums uzreiz automātiski ieslēdz kondicionieri, lai ātrāk izbaudītu atvēsināšanos. Diemžēl šāda rīcība ir ļoti bīstama jūsu veselībai.

Problēmas būtība ir tāda, ka, izkāpjot no mašīnas mēs aizveram visus logus, lai zagļi nevarētu tajā iekļūt. Pilnībā aizvērtā mašīnā pa nakti uzkrājas ap 500 mg benzola, tas ir toksīns, kas var izraisīt onkoloģisku saslimšanu. Ja mašīna ir bijusi novietota saulē temperatūrā no 16 grādiem uz augšu, tad benzols sāk uzkrāties divkāršā apjomā – ap 3000 mg vielas, un tas ir 40x vairāk par pieļaujamo normu.

Sēžoties mašīnā, kura visu nakti nav vēdinājusies, mēs ieelpojam benzolu, kurš savukārt nogulsnējas cilvēku kaulu audos un iekšējos orgānos, un ļoti lēni izvadās no organisma. Pat instrukcijās par kondicioniera lietošanu automobilī rakstīts, ka nepieciešams vēdināt salonu, atverot logus vismaz uz divām minūtēm.

CITI ŠOBRĪD LASAKāpēc medus burkā veidojas baltas putas un ko tas nozīmē. Tev jāzina, lai tev “neiesmērētu” viltotu mēslu

Vairākkārtēji pētījumi parādījuši, ka kondicionieris pirms tam, kad sāk atdzesēt gaisu, izpūš salonā visu plastikāta mehānismos sakarsēto gaisu, kurš arī satur to pašu benzolu. Lai izvairītos no sekām, atslēdzot automašīnu atveriet visas durvis un uzgaidiet pāris minūtes, neiesēžoties salonā. Tad atveriet logus un iedarbiniet dzinēju, bet neslēdziet iekšā kondicionieri. Pagaidiet pāris minūtes, lai automašīna padarbojas. Un tikai tad variet sākt atdzesēt gaisu.

 

Pievienot komentāru