Kariņš paziņo iespējamos divus scenārijus ar ierobežojumiem, kas jāņem vērā visiem cilvēkiem!

Šodien operatīvā vadības grupa ir piedāvājusi divus scenārijus saistībā ar epidemioloģiskās situācijas uzlabošanai. Protams, ka tas ir saistīts ar ierobežojumiem, lai situācija varētu uzlaboties. Abos variantos paredzēta attālinātā darba ieviešana, tomēr klātienē atļaujot strādāt ražojošajiem uzņēmumiem, bez kā savadāk tiešām nevar norisināties ražošana. Tomēr tas ir tikai iesākums un cilvēkiem būs jārēķinās ar pieņemtajiem lēmumiem.

Jaunie priekšlikumi tiks apspriesti otrdien valdības un Krīzes vadības komitejas kopīgā sanāksmē. Darba grupa ir formulējusi kopumā četras iespējas, taču sniegs valdībai divas iespējas: A variants, kurā iekļauti priekšlikumi par Covid-19 ekonomikas darbību, D variants, kas piedāvā vislielākos preventīvos pasākumus.

A variants pieņem, ka vīrusa izplatības samazināšana ir balstīta uz attālinātu darbu. Tajā pašā laikā ražošanas uzņēmumi turpinās strādāt klātienē. Šajos uzņēmumos kopumā strādā aptuveni 221 000 darbinieku, kas veido 25% no valsts darbiniekiem. Ražošanas uzņēmumi var turpināt strādāt, tomēr pēc iespējas vairāk ievērojot distancēšanos principu, kā arī īstenojot Covid-19 drošās nozares punktus (piemēram, maiņu darbs).

Citās nozarēs klātienes darbs tiek veicināts tikai ar aģentūras vadītāja atļauju, un klātienes pakalpojumus var sniegt tikai pēc iepriekšēja pieraksta. Katram darbiniekam ieteicams nodrošināt attālinātu mājas atbalstu 60 Eiro apmērā, kam nav jāmaksā iedzīvotāju ienākuma nodoklis. A plāns paredz aizliegt piekļuvi publiskām vietām, nodrošināt viesnīcu, pamatojoties uz aktīvām Covid-19 pārbaudēm, veicināt izmitināšanas plānu nodrošināšanu, kas sedz 80% no izdevumiem (ieskaitot ēdināšanu), kā arī nodrošināt stingru inficēto personu uzraudzību un kontaktus.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Pievienot komentāru