Kariņš Valdības sēdē uzsprāgst no dusmām : “Mēs Šajā ziņā esam apsmiekls!” VIDEO!

 

Ceturtdien valdības sēdes laikā premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV), reaģējot uz pagājušajā naktī notikušo jezgu ar vakcīnām, privātam uzņēmumam SIA “Oribalt Rīga” nespējot nodrošināt nepieciešamās piegādes, Kariņš vaicāja, vai nevajadzētu vienkārši teikt “pietiek”? Premjers arī pikti pauda – tik lielu naudu tērējam reklāmām, bet nespējam izvadāt 10 000 vakcīnas. “Mēs šajā ziņā esam apsmiekls,” viņš sacīja.

 

Kariņš uzsvēra, ka šobrīd esam pakļauti ne pārāk atbildīgiem privātiem uzņēmumiem. “Vai nevajadzētu vienkārši teikt: “Pietiek!”? Mēs nevaram tā riskēt, varbūt jāpārņem valsts uzraudzībā,” sacīja premjers, vaicājot, vai nebūtu jāiesaista Nacionālie bruņotie spēki (NBS).

“Es atvainojos, cik mums cilvēki diennaktī mirst! Vienīgā izeja ir vakcinācija. Tas ir grēks, ka tās [vakcīnas] sēž noliktavā. Ja šis ir tad, kad nav vakcīnu, kas notiks, kad to būs daudz, kad sakritīs piegādes no vairākiem ražotājiem?” – teica Kariņš, vaicājot, kāpēc acīmredzami nestrādājoša sistēma netiek aizveidota ar NBS kapacitāti.

Lasi arī: ”Būs bail iziet ielās”. Kas cilvēkus sagaida 2021.gadā stāsta Vanga, Nostradamus un citi slaveni pareģi

Savukārt aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) par šādu ideju sākumā nebija sajūsmā, norādot, ka valdība jau iepriekš sprieda par šādu variantu, tomēr pēcāk tika nolemts iesaistīt privātu kompāniju. Pabriks savu sajūsmas trūkumu pamatoja ar to, ka NBS, lai arī tiem ir augstākā līmeņa organizatoriskās spējas, tomēr nav nepieciešamā ekipējuma, tāpēc nāktos apzināt, kas vispār vajadzīgs vakcīnu izvadāšanas un uzglābšanas funkcijas nodrošināšanai, tad to sagādāt, un tas paņemtu laiku. Diskusijai turpinoties, Pabriks kļuva piekāpīgāks.

“Man ir saprotams premjera sašutums par firmas nolaidību, bet vienlaikus man jāsaka, ka pašlaik pāriet no vienas sistēmas uz otru, mēs zaudēsim laiku, jo tas nav tik vienkārši, kā izskatās,” sacīja Pabriks, piebilstot, ka NBS bijis spējīgs palīdzēt civilām iestādēm, bet vajag laiku un precīzas prasības, un “mēs to izdarīsim”.

“Vai nu ātri sakārtojam nejēdzības, kas ir pašlaik, vai arī, balstoties uz pagājušās nakts pieredzi, mainām sistēmu, bet tas prasīs laiku pat bruņotajiem spēkiem,” teica Pabriks.

Pēc Pabrika izteicās arī finanšu ministrs Jānis Reirs (JV), kā arī satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP), kurš piekrita premjera domai, ka nestrādājoša sistēma ir naski jāmaina. Savu izklāstu sniedza arī veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), pēc kā Kariņš paziņoja: “Es kļūstu dusmīgs. Mēs tādas reklāmas naudas izdodam, bet 10 000 [vakcīnu] nevaram izvadāt. Mēs esam izsmiekls šādā ziņā!” – teica premjers, norādot, ka 1. aprīlis tuvojas straujiem soļiem, tāpēc, ja šī sistēma netiek galā ar 10 000 vakcīnām, kā gan tā tiks galā ar 100 000 vakcīnām. “Es varu klausīties jūsu teorijas, tās ir interesantas,” ar ironijas devu sacīja premjers, norādot, ka tas ir jāatrisina.

Pievienot komentāru