Ko dažās valstīs nedrīkst ievest. Katram savas dīvainības

Jau daudzus gadus Singapūrā ir aizliegts ievest košļājamo gumiju. To izskaidro ar daudziem iemesliem. Piemēram, cīņa par tīrību, jo karstā klimata dēļ košļājamo gumiju ir grūti notīrīt no trotuāra un sienām.

Kā arī daudzi jokdari košļājamo gumiju pielīmēja pie metro vagonu durvīm, kas izraisīja metro darbības traucējumus. Par košļājamo gumiju ievešanu, kā arī par tās košļāšanu pašā valstī draud liels sods.

1956.gadā vasaras Olimpiskās spēles notika Melburnā. Bet organizatori vēl pirms sacensību sākuma saskārās ar nopietnu problēmu: pēc Austrālijas likuma, dzīvnieku ievešana tika atļauta tikai pēc sešus mēnešus ilgas karantīnas. Tāpēc zirgu sacensības nācās pārcelt uz citu kontinentu – uz Stokholmu Zviedrijā.

Līdz pat šim laikam Austrālijā nedrīkst ievest zemi no citiem kontinentiem. Un pat jebkurus priekšmetus (piemēram, apavus) ar zemes atliekām. Bet ierašanās kartē obligāti jānorāda, kuras fermu saimniecības un lauku teritorijas cilvēks pēdējo 30 dienu laikā ir apmeklējis.

Tikpat rūpīgi pret unikālo augu pasauli attiecas blakus valstī – Jaunzēlandē. Šeit nedrīkst ievest pat velosipēdus un rotaļlietas uz riteņiem. Iemesls – uz riteņiem var palikt zemes daļiņas ar mikroorganismiem vai sēklām no citām valstīm. Un vēl Jaunzēlandē nedrīkst ievest mūzikas instrumentus, jo šeit ir brīnišķīgi sakārtota pašu mūzikas instrumentu ražošana. Izņēmums ir tikai tajos gadījumos, ja tūrists apsola mūzikas instrumentu arī izvest no valsts.

Somijas teritorijā aizliegts iebraukt ar automašīnu, kurā uzstādīta antiradara sistēma. Šīs iekārtas tur ir strikti aizliegtas. Ja muitas kontroles punktā tiks atklāta antiradara sistēma, tā tiks nekavējoties konfiscēta un iznīcināta. Bet īpašniekam nāksies maksā sodu no 100 līdz 500 eiro.

Nav noslēpums, ka daudzi “Šveices” pulksteņi ir izgatavoti kaut kur Āzijas valstīs. Dodoties uz Šveici, tādus pakaļdarinājumus labāk atstāt mājās, jo jau 10 gadus valstī ir aizliegums ievest pulksteņu pakaļdarinājumus, kuru ražotāji tos pārdod kā “Šveices”. Turklāt ārzemnieki nedrīkst valstī ievest loterijas biļetes, kaut arī pašā Šveicē loterijas nav aizliegtas.

Daudzās Āfrikas valstīs ir aizliegts ievest polietilēna maisiņus. Bet pašu valstu teritorijā ir aizliegta to pārdošana un ražošana. Jo īpaši stingri tas ir noteikts Kenijā, tur par tādas produkcijas ražošanu var nonākt cietumā uz laiku līdz četriem gadiem. Valdība šādus drošības mērus skaidro ar rūpēm par dabas saglabāšanu: polietilēns, kā zināms, ilgstoša laika posmā nesadalās.

Jamaikas iedzīvotāju mīļākais dzēriens ir kafija. Liekas, ka viņi ir gatavi to dzert jebkurā diennakts laikā un jebkurā daudzumā. Bet, ja pietiek savas kafijas, kāpēc gan ievest svešu? Tagad tas ir aizliegts ar likumu. Par likuma pārkāpšanu draud kafijas konfiscēšana un sods.

Madagaskarā nedrīkst ievest nekāda veida parfimēriju. Valsts ir pasaules līderis vaniļas ražošanā. Uz salas ir milzīgs skaits rūpnīcu, kas izgatavo parafīneļļu. Aizliegums tiek izskaidrots ar rūpēm par vietējiem ražotājiem – konkurenti šeit nav vajadzīgi.

avots: lamp.im

Pievienot komentāru