Lai pārbaudītu savu vairogdziedzeri, jums ir nepieciešams tikai termometrs!

Reti, kurš par to zina, bet vēl pirms 50 gadiem zinātnieks Broda Otto Bārns atklāja, ka ķermeņa temperatūra ir lielisks rādītājs tam, kā darbojas jūsu vairogdziedzeris.

Ir tikai viena nianse: ķermeņa temperatūra jāizmēra uzreiz pēc pamošanās, vēl gultā esot.

Bērns ir pamanījis, ka nenormāla ķermeņa temperatūra no rītiem ir pirmā pazīme tam, ka vairogdziedzerī sācies iekaisuma process. Un tagad visi zina, ka, ja šis mūsu ķermeņa orgāns strādā nepareizi, tad sagaidāma virkne problēmu!

Viss, kas jums ir vajadzīgs – ir termometrs. Lūk, kas ir jādara:

  • Labāk sagatavojiet to laikus, vēl pirms došanās gulēt. Termometra stabiņš nedrīkst rādīt vairāk par 35 grādiem.
  • Tiklīdz pamostaties, uzreiz ielieciet termometru padusē. Lai tas tur paliek nedaudz ilgāk nekā parasti – aptuveni 10 minūtes.
  • Pierakstiet rezultātu. Atcerieties, ka pareizi tas saucās tā: “rīta bāzes temperatūra”. Normāls tās diapazons ir: no 36,5 С° līdz 36,8 С°.

Lūk, kā tulkojami rezultāti:

Ja jūsu temperatūra ir no 36,5 С° līdz 36,8 С°, tas nozīmē, ka ar vairogdziedzeri viss ir kārtībā.

Ja jūsu temperatūra no rītiem ir zemāka par 36,5 С°, tas nozīmē, ka jums ir hipotireoze. Tas nozīmē, ka vairogdziedzeris nav tik aktīvs, kā tam vajadzētu būt. Visticamāk, tieši tāpēc jums ir tādi simptomi kā hronisks nogurums, depresija, bieži esat saaukstējušies vai arī izjūtat problēmas ar atmiņu un koncentrēšanos. Smagākos gadījumos var tikt novērota matu izkrišana.

Ja temperatūra no rītiem ir augstāka par 36,8 С°, tas nozīmē, ka jums ir hipertireoze. Tādā gadījumā vairogdziedzeris ir pārāk aktīvs. Visticamāk, ka organismā notiek kāds spēcīgs iekaisuma process. Tas ir, jūs slimojat, bet neārstējaties!

Atcerieties, ka, lai iegūtu patiesus un ticamus rezultātus, procedūra jāatkārto vismaz trīs reizes pēc kārtas trīs dažādās dienās.

Ja visu šo laiku rezultāts, kas “nesasniedz normu”, atkārtojas, jums ir jāiet uz konsultāciju pie endokrinologa, lai noskaidrotu savu problēmu cēloņus.

Un vēl. Ja novirzes ir nenozīmīgas, un nav spēka iet pie ārsta, pamēģiniet problēmu atrisināt paši.

Šajā lietā galvenais ir pareiza ēšana. Jūsu ēdienkartē ir jābūt pietiekamam daudzumam selēna, A vitamīna, magnija un B vitamīna. Visi šie minerāli ir ārkārtīgi svarīgi normālai vairogdziedzera darbībai.

Lūdzu, padalieties ar šo svarīgo informāciju ar draugiem!

avots: mygeniuspage.com

Pievienot komentāru