Lauris Reiniks: Mums jāpalīdz cilvēkiem no Afganistānas

 

Dziedātājs Lauris Reiniks mikroblogošanas vietnē Twitter paudis savu viedokli par notiekošo Afganistānā, salīdzinot to ar laiku, kad latvieši muka no Padomju varas uz rietumiem.

“Varbūt es kļūdos un salīdzināt nekad nav labi, bet man ir sajūta, ka līdzīgi kā šobrīd jūtas afgāņi, kas mūk no talibiem un cenšas pamest valsti, savulaik jutās arī latvieši, kas muka no Padomju varas uz rietumiem. Traki un neprognozējami tas viss,” raksta Reiniks.

Viņš domā, ka būtu jāpalīdz cilvēkiem no Afganistānas.

“Ar to es gribēju teikt, ka mums būtu jāpalīdz tiem, kas pamatoti lūgs palīdzību no Afganistānas. Mūsu cilvēki savulaik arī cerēja, ka kāds pastieps palīdzīgu roku,” pauž dziedātājs.


Tikmēr nesen ziņots, ka Latvijas valstspiederīgā ir veiksmīgi evakuēta no Afganistānas, mikroblogošanas vietnē “Twitter” pavēstījis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

LASI VĒL: Izskan brīdinājums no Abu Meri, kādas nepatikšanas notiks, ja cilvēki nevakcinēsies

Ierakstā ministrs pateicās birtu draugiem un sabiedrotajiem par palīdzību un atbalstu.

Noslēdzoties ASV un citu ārvalstu militāro kontingentu izvešanai no Afganistānas, talibi šomēnes izvērsa vispārēju uzbrukuma operāciju un īsā laikā savās rokās sagrābuši faktiski visu valsts teritoriju, bet svētdien viņu rokās krita arī Kabula. Afganistānas prezidents Ašrafs Gani svētdien valsti atstāja.

Pievienot komentāru