Lauris Reiniks pamana ko ļoti interesantu Covid-19 statistikas datos

Dziedātājs Lauris Reiniks mikroblogošanas vietnē Twitter dalījies ar Covid-19 Eiropas statistikas vizualizāciju, kurā pamanījis interesantu sakarību.

Kamēr Lauris konstatē, ka Latvijā situācija ar Covid-19 saslimstību pagaidām izskatās laba, izmantotie krāsu indikatori Baltijas valstīs radījuši vienu no šī reģiona valstu karogiem.

Vizualizācijā valstis iezīmētas ar krāsu indikatoriem, lai ilustrētu 14 dienu kumulatīvo inficēšanās gadījumu skaitu uz 100 000 iedzīvotājiem. Zaļā krāsā iezīmētas tās valstis, kur šis rādītājs ir mazāks par 100, dzeltenā krāsā tās, kurās tas ir mazāks par 200, bet sarkanā – kurās pārsniedz 200.

“Viss Baltijas reģions izskatās pēc Lietuvas karoga, tikai apgriezta. Jebkurā gadījumā Latvija pa vidu ir zaļā krāsā. Labs darbs #Latvia!” – angļu valodā redzēto komentē Reiniks.


Vizualizācijā redzams, ka vissliktākā situācija pēdējo 14 dienu laikā no trim Baltijas valstīm novērojama Igaunijā, kura iezīmēta sarkanā krāsā, savukārt Lietuvā 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 nepārsniedz 200.

LASI VĒL: Lūk, cik liela atšķirība: pret Covid-19 vakcinēta un nevakcinēta cilvēka plaušām

Jau vēstījām, ka nesen Reiniks dalījās ar pieredzēto Lietuvā, kas viņu pārsteidzis. “Īsumā par to, kas notiek Lietuvā. Vismaz notika vakar Biržu pilsētas svētkos. Nekas neliecināja par deltām un citām ligām pasaulē. Un pils vārti bija vaļā visiem. Cerams, ka kumulatīvos rādītājus tas neietekmēs… Bet tā jau forši un nereāli,” daloties ar video, kurā redzams ievērojams pūlis pie skatuves, raksta Reiniks.

COMMENTS

Pievienot komentāru