Lieliska kokteiļa recepte ideālai figūrai un mirdzošai ādai

Atslodzes brokastis. Kokteilis ar klijām un žāvētām plūmēm.

Sastāvdaļas:

  • liela glāze 1% kefīra (apmēram 300 ml)
  • 2 ēdamkarotes kviešu kliju
  • 1 ēdamkarote eļļas linu sēklu miltu
  • 1 tējkarote kakao pulvera
  • 5 – 7 žāvētas plūmes
  • apmēram 50 ml verdoša ūdens (žāvētajām plūmēm)

Pagatavošana:

  1. Uzvāriet mazliet ūdens, ar to aplejiet žāvētās plūmes, ļaujiet tām 5 minūtes pastāvēt. Lai pagatavotu šo kokteili, centieties atrast plūmes, kuras jau ir gana mīkstas bez apliešanas ar karstu ūdeni. Ticiet mums, tas ļoti ietekmē garšu.
  2. Lejiet glāzē kefīru un pieberiet tam klāt divas ēdamkarotes kviešu kliju. Var izmantot ne tikai kviešu, bet arī cita veida klijas.
  3. Pievienojiet vienu ēdamkaroti linsēklu miltu.
  4. Pieberiet klāt tējkaroti kakao pulvera. Tieši kakao pulveri, nevis šķīstošos, saldinātos kakao dzērienus!
  5. Pārmaisiet dzērienu, lai visas sastāvdaļas kārtīgi sajauktos kopā un neizveidotu kunkuļus. Tagad plūmes (kopā ar visu ūdeni) sajauciet ar blenderi viendabīgā masā. Varat, protams, arī smalki sagriezt, taču putriņas formā konsistence ir daudz maigāka un patīkamāka.
  6. Pievienojiet žāvētās plūmes klāt kefīra maisījumam, visu vēlreiz pārmaisiet.
  7. Ielieciet kokteili ledusskapī uz kādām piecām minūtēm. Pašlaik kokteilis vēl ir mazliet šķidrākas konsistences, taču pavisam drīz tas kļūs daudz biezāks, jo klijas piebriedīs.
  8. Ir pienācis īstais laiks nobaudīt dzērienu. Dariet to nesteidzīgi, pa karotītei, ar baudu. Ir ļoti patīkami ēst kaut ko gardu, kas ir veselīgs un nenodara kaitējumu ne organismam, ne figūrai. Ja vēlaties, varat pievienot klāt arī žāvētas aprikozes.

avots

Pievienot komentāru