Līķu maisi morgā un ziedu klēpji kapos: Latvijas televīzija atklāj dramatisku ainu Daugavpilī (+VIDEO)

SIA “Daugavpils reģionālā slimnīca” valdes loceklis Grigorijs Semjonovs stāsta, ka morgā mēdz būt līķi pat divos slāņos, jo nomirušos pacientus vairs nav kur likt. “Daugavpilieši redz, kādas rindas veidojas kapsētās,” saka Semjonovs. Kā norāda ārsti, nereti pacienti ierodas ar 90% plaušu bojājumu, principā mirstoši, kad cīņa par viņu dzīvībām jau ir nokavēta.

Katru dienu Daugavpils reģionālās slimnīcas intensīvās terapijas reanimācijas nodaļās mirst vidēji astoņi, deviņi cilvēki. Slimnīcas vadība un Covid-19 ārstējošais personāls lūdz sabiedrību vakcinēties, ar nožēlu gan piebilstot, ka Daugavpils slimnīca tam nav izcils piemērs.

Vakcinācijas rādītājs slimnīcā tuvojas vien 60%, kamēr citviet valstī tas vidēji pārsniedz 80%. Pēc pēdējiem datiem ar Covid-19 Daugavpils slimnīcā sasirguši vai kā kontaktpersonas fiksēti 80 mediķi.

Lasi vēl: Egīla Levita “pērles” nu jau atkal publika neizpratnē

Semjonovs norāda, ka laboratorijas personāls ir vakcinēts pilnībā. Lielākais daudzums ārstu vakcinējušies vai steidz vakcinēties, kamēr jaunākais personāls un sanitāri joprojām nogaida.

VIDEO:

Daugavpils reģionālajā slimnīcā no 29.oktobra līdz 1.novembrim kopumā ārstējās 254 Covid-19 pacienti, no tiem 143 Daugavpils iedzīvotāji. Kopumā Covid-19 slimniekiem šeit atvēlētas 263 gultas.

Gatavojoties vēl lielākam pacientu pieplūdumam, pie slimnīcas turpina uzstādīt moduļu ēkas, kurās varēs uzstādīt gultas vēl 14 pacientiem atveseļošanās fāzēs. Paralēli tiek meklēti risinājumi tam, kas tiks darīts, ja morgā beigsies vietas, jo šāds scenārijs ir iespējams.

Pievienot komentāru