Lūk, saraksts ar tām valstīm, kurās sievietēm uzturēties ir visbīstamāk

Neejiet, meitenes, vienas pašas pastaigāties pa Indiju…

Indija tiek uzskatīta par pašu bīstamāko vietu priekš sievietēm, vēsta Tomsona Reutera fonda veiktais pētījums.

Ziņojuma sagatavošanā tika aptaujāti 550 eksperti par sievietēm bīstamām vietām, un viņi vienbalsīgi atzina, ka Indija ir sliktākā valsts no seksuālās vardarbības, cilvēku tirdzniecības, piespiedu darba, piespiedu laulību un seksuālās verdzības skatupunkta, īpaši attiecība uz sievietēm.

Aptaujas tika veiktas laika periodā no marta līdz maijam, un dalību ņēma eksperti no Eiropas, Āfrikas, Dienvidaustrumu Āzijas, Dienvidu Āzijas un Klusā okeāna reģiona.

Indija tiek uzskatīta par mazāk drošu valsti saistībā ar riskiem, kurus izraisa kultūras atšķirības un tādi uzbrukumi sievietēm kā skābes uzliešana viršu, sieviešu dzimumorgānu kropļošana, fiziskās vardarbība un laulības vēl bērnu vecumā.

Valdības dati liecina, ka no 2007. līdz 2016. gadam ziņoto noziegumu skaits pret sievietēm pieauga par 83 procentiem, turklāt katru stundu paziņo par četriem jauniem izvarošanas gadījumiem. Hinduisms, dominējošā reliģija Indijā, ir ārkārtīgi neiecietīgs pret sievietēm, un ģimenes dod priekšroku dēliem, nevis meitām. Dzimumu nevienlīdzība ir radījusi satraucošu pieaugumu izvarošanas gadījumos Indijā.

Pēdējos gados Indijā vairākkārt ir izmeklēti skaļi noziegumi, kas saistīti ar seksuālo vardarbību pret sievietēm. Šogad astoņu gadu vecās musulmaņu meitenes grupveida izvarošanā tika apsūdzēti astoņi hinduisti. Aprīlī Kotvali Nagarā septiņu gadu veca meitene tika izvarota un nogalināta kāzu laikā.

Tūkstošiem cilvēku izgāja ielās pēc 16 gadus vecas meitenes nāves, kura tika izvarota un sadedzināta pašas mājā.

Karnatakas amatpersona Mandžunats Gangadhara sacīja:

“Indija demonstrē pilnīgu nevērību un necieņu pret sievietēm … izvarošanas, izvarošana laulībā, seksuāli uzbrukumi un uzmākšanās, kā arī sieviešu pašnāvību skaits nemazinās. Pasaules visstraujāk augošā ekonomika un līderis kosmosa izpētes un tehnoloģijas sfērā ir tikusi ignorēta pret vardarbību pret sievietēm.”

Top 10 ar pašām bīstamākajām pasaules valstīm priekš sievietēm

  1. Indija
  2. Afganistāna
  3. Sīrija
  4. Somālija
  5. Saūda Arābija
  6. Pakistāna
  7. Kongo Demokrātiskā Republika
  8. Jemena
  9. Nigērija
  10. ASV

Kā redzams no šī topa, tajā iekļuvusi arī ASV.

ASV iekļūšana šajā topā daudziem ir negaidīts pārsteigums, tomēr vardarbība pret sievietēm, jo īpaši seksuālā  uzmākšanās un vardarbība ir ļoti liela. Desmitiem aktrises ir ziņojušas par seksuālu vardarbību no Holivudā zināmu personu puses. Producents Hārvijs Vajnšteins tika apsūdzēts izvarošanās un seksuālos noziegumos pret sievietēm.

Tāpēc, dāmas, noteikti esiet uzmanīgas!

avots: indy100.com/

Pievienot komentāru