Mediķi novērojuši šokējošu tendenci Latvijā: Aizvest vecmāmiņu uz slimnīcu, lai nomirst tur …

 

Lai gan tas izklausās šausmīgi, slimnīcās ir arī tādi pacienti, kuru tuvinieki ir atteikušies no viņu aprūpes mājās un var pat teikt, ka viņi ir atvesti uz slimnīcu nomirt. Mediķi arī novērojuši, ka pirms Jāņiem, Ziemassvētkiem un citām garajām brīvdienām uz slimnīcu atved vecus ļaudis, lai viņus nevajadzētu aprūpēt mājās.

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīnas centra vadītājs Valērijs Ratobiļskis intervija portālam Jauns.lv saka: “Es teikšu godīgi: mani un manu personālu šokē gadījumi, kad radinieki savus piederīgos, vecākus, kuri atrodas aprūpējamā stāvoklī un kuriem nav nepieciešama neatliekama palīdzība vai ārstēšana, tomēr atsakās ņemt uz mājām, kopt un aprūpēt.

Tā ir sociāla problēma mūsu valstī – tādus pacientus mēs esam spiesti pārvest uz reģionālām slimnīcām, kur viņi var tikt aprūpēti.”

Atrunas ir visdažādākās

Ārsts aicina sabiedrību padomāt par saviem tuviniekiem, vecākiem, jo mēs visi reiz būsim tādā pašā vecumā un mums arī būs vajadzīga palīdzība.

Lasi arī: “Vietējie negrib strādāt” – Lūk cik daudz naudu Latvijā var nopelnīt ar zemeņu novākšanu!

Ratobiļskis atturējās komentēt cilvēku iemeslus, atsakoties ņemt tuviniekus uz mājām, jo slimnīcas personāls neuzdod jautājumus, bet tikai uzklausa atteikumus. Protams, mediķi dzird dažādas atrunas, kāpēc radi atsakās ņemt tuviniekus mājās, piemēram, radi stāsta, ka viņiem ir grūti aprūpēt ilgstoši slimu pacientu mājās, tāpēc ved viņu uz slimnīcu.

Šādu atteikumu ņemt tuvinieku uz mājām ir diezgan daudz. Turklāt pēdējā laikā šis jautājums aktualizējas vēl vairāk.

Turpinājums nākamajā (2) Lapā!

Pievienot komentāru