Paziņotas lieliskas ziņas sakarā ar ierobežojumu atvieglojumiem Latvijā!

 

21. Jūlijā (2021.g.) klajā nākusās labas ziņas saistībā ar ierobežojumu atvieglojumiem Latvijā – no veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) teiktā pirmdien pēc koalīcijas partiju sadarbības sanāksmes izriet, ka saslimstības ar Covid-19 situācijai stabili uzlabojoties un divu nedēļu kumulatīvajam rādītājam pirmdien, 21. jūnijā, sasniedzot jau 103 līmeni, ir pamats domāt, ka jau trešdien spēkā varētu stāties jauni ierobežojumu atvieglojumi.

 

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) preses konferencē pauda cerību, ka gada lielākajos svētkos “Dieviņš pasmaidīs un apturēs lietu”, tomēr aicināja līgot apzinīgi un ar saprātu, jo pandēmija diemžēl nav beigusies. “Latvijā pagājušā nedēļā bija augstākā saslimstība visā Eiropā, lai gan skaitļi samazinās,” uzsvēra Kariņš.

Veselības ministrs Pavļuts pateicās visai Latvijas sabiedrībai par pacietību un atzina, ka saslimstības rādītāji turpina uzlaboties, pirmdien sasniedzot divu nedēļu kumulatīvo rādītāju uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju – 103.

“Mēs ļoti ceram, ka, iespējams, jau rīt šis skaitlis varētu nokrist zem 100, un tas mums dotu iespēju valdībai rīt iedarbināt jaunus soļus atvieglojumu virzienā gan vispārējā režīmā, gan tā saucamajā dzeltenajā drošības pasākumu režīmā, palielinot cilvēku skaitu, kas varētu pulcēties pie viena galda, pasākumos ārtelpās un veikt citas darbības.

Pirmdienas vakarā vēl šos priekšlikumus saskaņo eksperti Operatīvās vadības grupā. Taču, visticamāk, tas nozīmē to, ka jau Līgo vakarā mēs varētu brīvāk pulcēties, pamatojoties uz to, ka situācija turpina uzlaboties,” žurnālistiem teica Pavļuts.

Sarunā ar žurnālistiem precizējot iespējamos atvieglojumus, kas vēl tiek vērtēti, Pavļuts kā piemēru minēja to, ka Veselības ministrija rosinājusi palielināt cilvēku skaitu, kas bāzes epidemioloģiskajā režīmā – bez vakcinācijas vai testēšanas statusa pārbaudes –, varētu pulcēties pie viena galdiņa terasēs. Rosināts to palielināt līdz 20 cilvēkiem, bet, ņemot vērā arī nepilngadīgos, pat līdz 30.

Lasi arī: Runā, ja zemenes iemērks sālsūdenī, tad no tām ārā līdīs mazi kukainīši. Parādīšu, kas man no šī sanāca

Tāpat ministrija rosinājusi jauktajā jeb dzeltenajā režīmā pasākumu organizēšanai palielināt limitu līdz 500 telpās un 1000 ārtelpās.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu kādi vēl atvieglojumi var tikt iveiesti (tai skaitā attiecībā uz privātajiem pasākumiem)

Pievienot komentāru