“MUMS ŠĪS MĪLULIS BIJA ĢIMENES LOCEKLIS” Rēzeknē pēc vetārsta apmeklējuma mans kaķēns nomira


Kāda sieviete dalījusies negatīvā pieredzē, apmeklējot veterināro klīniku “Vetoria” Rēzeknē.

Kā portālā “sudzibas.lv” raksta kaķēna saimniece, pēc obligātās potes pret trakumsērgu viņas mīlulis nomira.

“Tika pierakstīts kaķēns uz obligāto poti: trakumsērgas, kaķēnam pilni 3 mēneši bija, pēc potes veikšanas vakarā kaķēns mira mokošā nāvē, kā tā drīkst, kapēc netika veikta pirmspotes pārbaude, nekas netika piedāvāts, kamēr kaķēns mocijās, es daudzkārt zvanīju, zvani tika noraidīti

TĀ IR AUGSTĀKĀ MĒRĀ NECILVĒCĪGA ATTIEKSME, MUMS ŠĪS MĪLULIS BIJA ĢIMENES LOCEKLIS UN TAGAD VAIRS NAV, KUR MEKLĒT TAISNĪBU?!

Kas tās par potēm, kas nedod tev garantu, ka tu saņemsi savu mīluli atpakaļ dzīvu!” raksta kaķa saimniece.

Iepriekš tika vēstīts, ka kucēna un kaķēna izaudzināšana par veselīgu un priecīgu mājdzīvnieku un tālākā dzīves kvalitātes nodrošināšana ietver daudz dažādu lietu – pilnvērtīgu ēdināšanu, regulāras aktivitātes un rūpes par veselību. Mājdzīvnieku vakcinācija ir viena no rutīnas lietām, kas saimniekam jāievēro un jānodrošina savam mīlulim. Kāpēc svarīgi vakcinēt mājdzīvniekus, skaidroja veterinārārste Anete Kalniņa.

Lasi arī: “Graizījos, lai nokļūtu slimnīcā. Roku pats sev salauzt nevarēju”. Ieraksts, kas satricināja Twitter

“Latvijā obligāta ir trakumsērgas vakcīna visiem suņiem, kaķiem un mājas seskiem. Latvija šobrīd ir to valstu sarakstā, kas atzītas par brīvām no trakumsērgas, un tas paveikts, pateicoties gan meža zvēru vakcinācijai, gan regulārai mājas un istabas dzīvnieku potēšanai. Trakumsērga ir vīrusa izraisīta saslimšana, kuru nav iespējams izārstēt, nāvējoša gan cilvēkam, gan dzīvniekam, tādēļ nepieciešamība pēc vakcinācijas netiek apspriesta. Vakcināciju pret trakumsērgu mīlulim veic, kad tas sasniedzis 12 nedēļu vecumu. Pēc pirmreizējās vakcīnas atkārtota injekcija lielākoties tiek veikta pēc gada, bet turpmākajā dzīvnieka mūžā to var veikt arī retāk, piemēram, reizi 3 gados, ja tā noteicis konkrētās vakcīnas ražotājs,” skaidro veterinārārste.

Pievienot komentāru