MoMo tagad slēpjas multfilmās par Pepu: astoņgadīga puisēna mammas stāsts. Vecāki, esiet uzmanīgi!

Linas Diksones astoņgadīgais dēls kļuva par upuri spēlei Momo Challenge, kura ir īpaši populāra tādās vietnēs kā WhatsApp, Facebook, YouTube. Šī skarbā izklaide provocē bērnus ar vāju psihi veikt pašnāvību.

Momo ir sieviete ar izvalbītām acīm, lielu muti un vistas kājām. Kontakts ar šo skarbo tēlu var parādīties tavā WhatsApp pilnīgi nejauši.

Tu sāki saņemt ziņojumus, kuros teikts, ka Momo visu par tevi zina, un, ka tu pēc pāris dienām nomirsi. To nav iespējams izdzēst vai bloķēt.

Reizēm šī sieviete zvana un biedē upuri, un citreiz raudas pāriet histēriskos smieklos.

Pēc Linas Diksones teiktā, viņas mazais dēls sāka baidīties no tumsas, viņam bija bail palikt vienam pašam savā istabā. Un pie vainas YouTube redzētais video ar Momo, kura trāpījās viņam acīs, kad viņš skatījās multfilmu par sivēnu Pepu.

“Viņš man parādījās viņas seju kontaktu sarakstā un sacīja, ka viņa pavēlējusi viņam atnest no virtuves nazi un pielikt pie sava kakla.

Es viņam paskaidroju, ka tas ir ļauns joks, ir daudz sliktu cilvēku, kuri īsteno pretīgas lietas. Bet tas ir baisi, patiešām baisi.

Viss sākās ar to, ka viņš negribēja doties uz otro stāvu bez pavadoņa, jo tur bija tumšs. Viņš bija nobiedēts, baidījās gulēt savā gultā.

Tad mēs noskaidrojām tādas uzvedības iemeslu un viņam paskaidroju, ka tas ir izdomājums.

Tas ir ļoti biedējoši, jo mēs ne vienmēr varam kontrolēt to informāciju, kuru pieprasa mūsu bērni. Mūsdienās viņu psihe pakļauta nopietnam spiedienam.

Lielu lomu tajā ieņem sociālie tīkli. Telefonā ir uzstādīti kontroles elementi, bet tie nedod vēlamo rezultātu”.

Pavisam nesen 12 gadīga meitene no Argentīnas un puisēns no Francijas veica pašnāvību. Abi bērni kļuva par spēles “Momo” upuri.

  1. gada novembrī pakārtās 13 gadīgs pusaudzis Beļģijā, un viņa telefonā tika atrasta zīmīte ar Momo.

Daudzi vecāki visā pasaulē sūdzas par to, ka bērni saskārušies ar šādu problēmu Lūk, ko par to saka speciālisti:

“Ciparu pasaule nemitīgi attīstās, un tas nozīmē, ka parādās jauni piedāvājumi un spēles. Vecākiem grūti izsekot šim procesam.

Lūk, kāpēc ir tik svarīgi, lai vecāki regulāri sarunātos ar bērniem un viņiem paskaidrotu, cik briesmu pilnas un bīstamas ir šīs filmas.”

Arī Ukrainā ir jau pirmais Momo spēles upuris.

Noteikti birdini savus bērnus par šādas spēles radītajām briesmām.

avots: dailymail.co.uk

COMMENTS

Pievienot komentāru