Mūsu mīļotie un mūsu ienaidnieki – tie ir mūsu atspulgi

Mēs atspoguļojam cits citu, tādēļ mums nepieciešams citos saskatīt pašiem sevi.

Cilvēku savstarpējās attiecības – viena no iedarbīgākajām metodēm savas izpratnes veidošanai. Pateicoties savstarpējo attiecību spogulim (visu attiecību, bez izņēmumiem) mēs varam ielūkoties zemapziņas dziļākajos stūros. Mēs atspoguļojam cits citu, tādēļ mums nepieciešams citos saskatīt pašiem sevi. To arī sauc par savstarpējo attiecību spoguli. Šādā spogulī ir iespējams atšķirt savas dvēseles patieso būtību. Skatoties pa malām, mēs redzam paši savu atspulgu.

Attiecības ir dvēseles attīstības instruments, bet vienota apziņa – tās galamērķis. Mēs visi esam kopējās apziņas neatņemama sastāvdaļa, taču nobīde tajā veidojas brīdī, kad mēs pamanām šīs saiknes savā ikdienas dzīvē.

Tie, kurus mēs mīlam, un tie, kurus ciest nevaram – visi ir mūsu atspulgi. Kas mums patīk? Tie, kuru rakstura iezīmes ir līdzīgas mūsējām. Mēs vēlamies būt kopā ar šādiem cilvēkiem jo uzskatām, ka viņu raksturu iezīmes daudz spilgtāk ataino mūsējās. Taču mēs nemīlam tos cilvēkus, kuru rakstura iezīmes ir ļoti līdzīgas mūsējām, kuras mēs tik ļoti cenšamies noslēpt. Tātad, ja kāds izraisa jūsos ārkārtīgi lielas antipātijas, tad ziniet: šim cilvēkam ir kaut kas kopīgs ar jums, bet tas “kaut kas” jums ārkārtīgi nepatīk. Ja jūs būtu ar mieru pieņemt šīs īpašības, tad tās vairs jūs nesatrauktu.

Kad jūs pieķersiet, ka jums patīk kāds cilvēks, centieties saprast, kas tieši jums viņā patīk. Skaistums, izteiksmība, elegance, ietekme uz citiem, spēks, prāts? Jebkurā gadījumā ir vērts zināt: šīs īpašības ir arī jums. Neatraidiet šo domu un, iespējams, jūsu dzīve krasi uzlabosies.

Šis attiecināms arī pret tiem cilvēkiem, kuriem nepatīkat jūs. Cenšoties sadzīvot ar savu iekšējo “es”, jums nepieciešams pieņemt un saprast savas rakstura sliktākās īpašības. Pretstatu līdzāspastāvēšana ir Visuma pamats.

Ja kaut kur dziļi sirdī jūsos neslēpjas gļēvulis, jūs nekad nekļūsiet par drošsirdi. Jūs nebūsiet dāsns, ja jūsos nesēž skopulis. Cilvēks var būt labs tikai tad, ja viņā iekšā dzīvo pilnīgi kas pretējs.

avots

Pievienot komentāru