VIDEO: Ogrē ar Covid-19 negatīvu mirušo notur par bīstamu

Lai gan sirmgalves Covid-19 analīzes ir negatīvas, sirmgalvi pēc nomiršanas slimnīcā apbedītāji sagatavo apglabāšanai kā Covid-19 pozitīvu nelaiķi, ievietojot maisā un aizvērtā zārkā. Sērojošie tuvinieki ir šokēti, jo nav spējuši pilnvērtīgi atvadīties no aizsaulē aizgājušās tuvinieces, vēstīja raidījums “Bez Tabu”.

Ogrēnietes Ivetas ģimeni rudenī skāra Covid-19 infekcija. Saslima teju visi ģimenes locekļi, tai skaitā Ivetas mamma, seniore, ar kuru dzīvoja vienā mājsaimniecībā. Iveta stāsta, ka visi, izņemot mammu, infekciju pārslimoja vieglā formā.

“Viņa savulaik bija onkoloģijas pacients ar daudz un dažādām kaitēm. No rīta pieceļoties, viņa ļoti smagi elpoja, sapratām, ka jāsauc neatliekamā medicīniskā palīdzība, lai vestu viņu uz slimnīcu. Slimnīcā konstatēja abpusējo plaušu pneimoniju. Viņai uzturēja elpošanu mākslīgi, lai spētu veikt plaušu ventilāciju,” stāsta Iveta.

Lasi arī: Dana ”Lauku sētas” dēļ izmesta no darba

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Tuberkulozes un plaušu slimību centrā sirmgalve ārstējās teju mēnesi.

Šajā laikā pacientei veica vēl divus Covid-19 analīžu testus, kas abi izrādījās negatīvi.

Līdz ar to sirmgalvi pat vēlāk pārvietoja prom no Covid-19 pacientiem. Veselības stāvoklis gan palika smags. Turpat slimnīcā Ivetas mammas dzīvība izdzisa.

 

Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!(+ VIDEO)!

Pievienot komentāru