“Par ko dzīvot, ārstēties?” Rīdziniece pēc operācijas sašutusi par iestāžu atteikto atbalstu

Jeļena no Rīgas aprīlī gūlās uz operāciju galda. Ārsti veica galvaskausa trepanāciju, lai likvidētu hematomu jeb asinsizplūdumu, kas, pēc rīdzinieces domām, radies pēc pirms vairākiem gadiem piedzīvotas avārijas. Pēc operācijas Jeļenai jāiziet ilgs rehabilitācijas kurss, kam līdzekļu neesot.

Jeļena:

24 nedēļas ilgst rehabilitācija. Jautājums, par kādiem līdzekļiem, ja par katru rehabilitācijas reizi ir jāmaksā 7 eiro liela pacienta iemaksa. Par ko dzīvot? Dzīvokli īrēju. Par komunālajiem pakalpojumiem arī ir jāmaksā. Tev dzīvot vairs negribas. Reāli, dzīvot negribas, jo tiktāl esi pazaudējies šajā dzīvē, ka nesaproti, kā tālāk dzīvot.

LASI VĒL: Lūk, kas musulmanietei katru nakti ir jādara savam vīram – neatkarīgi no tā vai viņa to grib vai negrib

Mirkli pirms nokļūšanas slimnīcā Jeļena kļuva par bezdarbnieci. Vēršoties Rīgas Sociālajā dienestā, rīdziniecei uz laiku piešķirts maznodrošinātas personas statuss. Tiesa gan, tas iedzīvotāju neatbrīvo no pacienta līdzmaksājumiem.

Jeļenas nākamais glābiņš – invaliditātes grupas un attiecīga pabalsta saņemšana. Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisija to atsaka.

Šķir otru lapu, lai turpinātu LASĪT un noskatītos VIDEO

Pievienot komentāru