Pavļuta ieraksts par prasību demisijai izraisa pamatīgu viedokļu šķelšanos

“Tieši par ko, Ministra kungs, esat sarūgtināts? Par to, ka Jūsu klajā nekompetence un mantkārība ir novedusi pie kritiskākās situācijas Eiropā, ja ne pasaulē? Vai to, ka visi to ir pamanījuši?” – ministram retoriski jautā komentāra autors.

“Pēdējais laiks pašam atkāpties Pauluta kungs…vismaz ar godu aizejot, nevis padzen…un krīzi, esat pats ar savu neprofesionalitāti izveidojis…tā ka laimīgu ceļu…” – uzskata komentāra autore.

Tomēr ir arī tādi, kuri D. Pavļuta darbu novērtē atzinīgi un neuzskata, ka ministram būtu jādemisionē.

“Viegli jau visu novelt uz ministru. Man liekas, ka viņš bija vienīgais ministrs, kurš rudens ainu nenoguris valdībai zīmēja… jautājums, vai viņu kāds ņēma pa pilnu.. varbūt tiem ir jādemisionē???!” – uzskata komentāra autors.

“Vai tiešām ministra maiņa uzlabos šo smago situāciju valstī? Ir jāsadodas rokās un jātiek galā kopā, nevis jāmeklē, kurš vainīgs. Lai pietiek spēka izturēt šo murgu un izdodas atrast kopīgu valodu,” uzskata komentētāja.

“Tev nav jāatkāpjas. Jebkurš racionāls cilvēks sapratīs, ka saslimstības (kas ir ~ee,lt līmenī) iemesls ir apjomīgi protesti. Mēs esam demokrātiska valsts, un jā, protestētājiem ir liela ietekme. Tā ir mūsu atbildība, risinājums ir nevis demisija, bet matemātikas izpratne visiem!” – ministra ierakstam atbild soctīklu lieotājs.

Lasi vēl: Pavļuts krīt nežēlastībā pēc ieraksta soctīklos

Asa kritika tiek veltīta arī latvijas LĀB.

“Ārstu biedrība ir zaudējusi savu uzticību pēc publiskajā telpā izskanējušām muļķībām… un tagad būtu jārespektē demisijas pieprasījums? Šaubos. Ir ārkārtas situācija,” uzskata komentāra autors.

Jau vēstīts, ka, ņemot vērā Veselības ministrijas (VM) ilgstoši pieļautās kļūdas krīzes vadībā un plānoto mediķu mobilizācijas izsludināšanu, LĀB pieprasa veselības ministra Daniela Pavļuta (“Attīstībai/Par!”) demisiju. Biedrība aicina valdības vadītāju nekavējoties pārskatīt krīzes vadību valstī un lēmumu pieņemšanā iesaistīt veselības nozares profesionālās organizācijas un ekspertus, teikts LĀB paziņojumā medijiem.

Ārstu biedrība uzskata, ka veselības ministram un VM bijusi neprofesionālo pieeja Covid-19 radītās krīzes risināšanā.

Pievienot komentāru